Dorostenky přivezly z Kaplice 6 bodů

V neděli 27.9.2020 vyrazily mladé Štírky do Kaplice.
V prvním zápase nastoupily proti domácím hráčkám z Kaplice. Jako již tradičně jsme měli problém se vstupem do zápasu ( vstupy do ranních zápasů ženské složce Štírů dělají problém). Po prvních pěti minutách prohrávaly Štírky 0:2, když oba góly padly z rychlého protiútoku. Opakovaně se pěknými kombinacemi dostaly až k brance soupeřů Denča Čiháková, Maky Míchalová a Jana Dřevovová, ale míček letěl vždy nad kaplickou branku nebo do gólmanky domácích. V 10. minutě utkání to tam konečně spadlo, když se po nahrávce Lindy Strakové nemýlila Píďa Skříšovská 1:2.
Do druhé třetiny vstoupily Štírky probuzené prvním vstřelených gólem sezóny a otevřely střelnici v kaplické hale. Druhý gól padl po střele z půlky od Denči Čihákové, kterou jemnou tečí poslala do branky Maky Míchalová v 15. minutě 2:2. O 45 vteřin stejná dvojice, stejná kombinace 3:2. O minutu později po další nahrávce od Denči Čihákové trefila odkrytou branku Mína Jozová 4:2. Ve 22. minutě se po křižné nahrávce od Maky Míchalové trefila poprvé za dorostenky hrající stržka Linda Straková 5:2.
Do třetí třetiny vstoupily Štírky naprosto dokonale 20. vteřin po rozehrání buly se po nahrávce od Pídi Skříšovské trefila opět Linda Straková 6:2. Poté z ojedinělého protiútoku zahrozily soupeřky a proměnily 6:3. Poté si hostující Štírky vypracovaly několik šancí, ale odkrytou branku domácích opakovaně netrefily Píďa, Denča a Fany. V 33. minutě si míček si vzala Mína Jozová, prošla celé hřiště a nekompromisně zavěsila 7:3. O minutu později si míček vyměnily Štirské stržky v útoku Fany Hrbková a Linda Straková, druhá jmenována nedala brankářce domácích šanci a navýšila skóre na na 8:3. Ve 38. minutě poslala Maky Míchalová nahrávku před branku Fany Hrbkové a ta se nemýlila 9:3. 15 vteřin před koncem Štírky mírně polevily v koncentraci a soupeřky po rychlém protiútoku upravily výsledek utkání na 9:4.

Do druhého zápasu proti Sk Jihlava vstoupily Štírky mnohem opatrněji než do prvního. Sk Jihlava posílená o hráčky z bývalého FBŠ, se 14 hráčkami do pole, byla proti oslabeným Štírkám pouze v 7 hráčkách rozhodně favoritem. Celá první třetina byla z obou stran hodně defenzivní a divácky neatraktivní. Do druhé třetiny vstoupily Štírky již se svoji hrou a roztočily kombinační florbal na polovině soupeře. V 17. minutě Maky Míchalová prošla skrz polovinu hřiště třemi hráčkami Jihlavy a nekompromisně zavěsila pod víko 1:0. Po vyhrané buly na půlce o 10 vteřin později prošla skrz dvě hráčky Píďa Skříšovská 2:0. O dalších 20 vteřin později prostřelila vše před sebou, po nahrávce Fany Hrbkové, Denča Čiháková 3:0. Poté Štírky polevily v koncentraci a Jihlava nekompromisně trestala, během dvou minut stav utkání 3:3. Štírky se hned oklepaly a Jihlavským nedovolily otočit zápas. Ve 25. minutě poslala gólmanka Eliška Bártová rychlou nahrávkou do šance Denču Čihákovou a ta se tváři v tvář gólmance Jihlavy nemýlila 4:3. Do konce třetiny ještě upravila skóre kapitánka Maky Míchalová po krásné kombinaci s Píďou Skříšovskou 5:3. Třetí třetina začala opět pod taktovkou mladých Štírek, po vyhraném buly si vzala míček Píďa Skříšovská a nekompromisně zavěsila 6:3. V 33. minutě se po tečované střele prosadila Jihlava 6:4. Ale poslední slovo v zápase měly opět Štírky, po kombinaci s Denčou Čihákovou se prosadila Píďa Skříšovská a dokonalá svůj hattrick v tomto zápase 7:4.

Komentář trenérky Elišky Tibitanclové: „Holky dnes předvedly aktivní týmový florbal, přehrávaly oba soupeře, vzájemně se zastupovaly, věděly o sobě. Gólů mohlo padnout mnohem víc, občas jsme netrefili prázdnou bránu. Po skončení zápasu s Jihlavou nám tleskaly i holky z Kaplice a Pelhřimova. Všichni tomu dali dnes 100% a tomu odpovídá i bodový přísun.“

Komentář kapitánky Maky Míchalové: „První třetinu v zápasu s Kaplicí jsme se rozehrávaly a dostávaly do hry, potom už jsme soupeřky tlačily a hrály naší hru. Zápas s Jihlavou byl o dost těžší, nás už všechny bolely nohy, ale i tak jsme do toho dala každá vše a soupeřky jsme dokázaly týmovým výkonem porazit. Sice je furt dost věcí zlepšovat, ale myslím si, že vstup do sezóny se nám více než podařil.