Dorostenky tentokrát bez bodu

V sobotu se dorostenky utkaly na posledním turnaji v tomto roce v Jindřichově Hradci s týmy Světlé nad Sázavou a domácím Jindřichovým Hradcem. Oproti předešlému turnaji se jim ale vůbec nedařilo a oba zápasy prohrály.

FBC Štíři České Budějovice – Sklo Bohemia Světlá nad Sázavou                              0:9

Zápas se Světlou začal v poklidu a šance byly vyrovnané na obou stranách. Poprvé prostřelily soupeřky Mlezivovou se štěstím až ve 12. minutě první třetiny a stav byl 0:1. Zápas se zlomil ve druhé třetině, kdy byla Bícová vyloučena kvůli střetu u mantinelu za hrubost na 5 minut. Možná Štírky vykolejil běsnící a neurvalý trenér soupeřek, nicméně v oslabení inkasovaly 3 branky a nálada v týmu byla na bodu mrazu. Do třetí třetiny se šlo za stavu 0:5. Kombinací bylo ve třetí třetině poskrovnu a motivace se stavem zápasu ještě něco udělat většině hráček chyběla. Ve třetí třetině protlačily soupeřky míček za záda Mlezivové ještě čtyřikrát a soupeř ze Světlé tak tentokrát zaslouženě vyhrál 9:0.

Komentář trenérky Petry Novotné: Začátek zápasu nebyl špatný, vývoj ale značně poznamenalo vyloučení, které bylo dle mého uděleno pro výstrahu dost přísně, a my v oslabení obdržely 3 branky. Holkám už se nepodařilo do zápasu dostat. Mrzí mě odevzdaná třetí třetina. Florbal je týmový sport a týmová chuť vyhrát bohužel většině hráček chyběla.

 

FBC Štíři České Budějovice – FK Slovan Jindřichův Hradec         4:5

Do dalšího zápasu nastoupily Štírky odhodlaně. Hned v prvním střídání se jim podařilo vstřelit gól, který ale rozhodčí neuznal pro postavení hráčky v brankovišti. Holky se ale nevzdávaly a snažily se dobře kombinovat. Většina střel ale skončila na hrudi obrovské gólmanky soupeřek. Po první třetině byl díky Robenhauptové stav vyrovnaný 1:1. Druhá třetina se Štírkám nepovedla. Soupeřky Schönigerovou překonaly třikrát, Štírky, ač měly více ze hry, střílely bohužel mimo bránu. Nic ale nevzdávaly a ve třetí třetině byl stav po gólech Stehlíkové, Bícové a Krejčové opět vyrovnaný. V osmé minutě ale přišlo vyloučení Plánské a soupeřky bohužel přesilovou hru 5 vteřin před jejím koncem dokázaly využít. Mladé Štírky bojovaly až do konce, další gól už se jim ale vstřelit nepodařilo a po konečném výsledku 4:5 si neodnesly ze zápasu ani bod.

Komentář trenérky Petry Novotné: Takovéto zápasy musíme dotahovat do vítězného konce. Šancí bylo dost, ale zakončení bylo mizerné a tahounky týmu neměly úplně svůj den. V útoku musíme zapracovat na přesnější koncovce, v obraně na větší sebedůvěře. O proti předchozímu utkání ale mnohem lepší týmový výkon.

Sestava: Mlezivová, Schönigerová, Krejčová, Langrová, Bícová, Robenhauptová, Stehlíková, Fuková, Dudáčková, Dvořáková, Plánská, Schreibová, Kubešová.