Dorostenky v sobotu vstřelily celkem 28 branek

V sobotu 10.10.  nastoupily dorostenky k prvnímu domácímu utkání v této sezoně. V zápase od 11:30 hod. nastoupily mladé Štírky proti Pumám z Týna nad Vltavou. Pozdější začátek sobotního turnaje se ukázal jako ideální, Štírky vstoupily do utkání pravou nohou, když se hned ve druhé minutě trefila Linda Straková 1:0. Poté si Štírky na domácím hřišti začaly hrát jako kočka s myší. Během první třetiny nastřílely 9 branek…postupně se trefilo 6 našich hráček do branky soupeřek, 9:0. Druhá třetina se odehrávala ve zhruba stejném scénáři, Štírky hrály po celou třetinu na hřišti soupeře, výsledek druhé třetiny 6:0. V třetí třetině párkrát zahrozily soupeřky po rychlém protiútoku, ale Eliška Bártová odpočívající na brankové čáře byla proti. Do branky Týna spadlo ještě 5 míčků a tak byl stav na konci utkání 20:0.

V druhém zápase se odehrávalo Budějovické derby proti SK Meťák. Štírky i přesto že byly od začátku zápasu aktivnějším týmem a vypracovaly si několik šancí, tak v 8. minutě prohrávaly 0:2. Ale síla našeho týmu se opět ukázala. V 9. minutě rozehrávala u mantinelu standartní situaci Jana Dřevová a nekompromisně trefila víko branky Meťáku 1:2. Ještě před přestávkou srovnala stav na 2:2 Denča Čiháková po nahrávce Lindy Strakové. Sebevědomé Štírky si i v druhé třetině vypracovaly několik šancí, jednu z nich proměnila v gól Denča Čiháková po krásné kombinaci s Maky Míchalovou 3:2. Dvacet vteřin před koncem druhé třetiny poslala gólmanka Eliška Bártová do rychlého protiútoku Denču Čihákovou a ta k překvapení trenérky nemířila do vrchní části branky, ale dala gólmance hostů nekompromisně housle na 4:2. V třetí třetině už Štírky zcela ovládly hru, po nahrávce Pídi Skříšovské vstřelila další gól stržka Linda Straková 5:2. V 28. minutě soupeřky lehce korigovaly výsledek 5:3. V 30. minutě se po nahrávce od Jany Dřevové trefila opět Denča Čiháková 6:3. O dvě minuty později si balonek v krásné kombinaci vyměnily Denča ČihákováMaky Míchalovou a druhá jmenovaná zakončila 7:3. V 32. minutě se po nahrávce od Maky Míchalové do odkryté branky hostů trefila Fany Hrbková 8:3. Ke konci utkání soupeřky párkrát zahrozily před naší brankou, ale Eliška Bártová už nedovolila zdramatizování utkání.

Komentář trenérky Eliška Tibitanclové: „S holkama jsme si řekly na začátku sobotního dvojzápasu pár vět .Pojďme si to užít, možná si do konce roku nezahrajeme. Hrajme svoji hru, aktivní směrem dopředu“. Vše bylo na 100% splněno, za ty dva roky co je znám se ohromně posunuly jak herně tak lidsky. O naší aktivní hře vypovídá i fakt, že v Top 15 kanady máme 5 hráček. Co je pozitivní, tak jsme se konečně naučily střílet góly z první a z backhendu. Jen je třeba neusnout na vavřínech a dál na sobě pracovat.“