Druhé letní soustředění již začalo

V neděli ve tři hodiny vyjel od českobudějovického Výstaviště na druhý termín letního soustředění další autobus mladých Štírů. Pár odvážlivců se vydalo týmž směrem o pár hodin dříve na kolech. Cesta to byla strastiplná, ale všichni ji zvládli. Na tento termín vyrazily děti z kategorie mladších žáků, starších žáků, dorostenců, juniorů a dorostenek. Poté, co si všichni vybalili a aklimatizovali se, rozehřáli se na prvním tréninku na venkovním hřišti. Po výborné večeři stihli ještě jeden náročný trénink v místní sportovní hale a po sprše zalehli všichni spokojeně do hajan.

V této době zároveň probíhá v Horní Stropnici soustředění mužů A. Štírské vycházející hvězdy tak budou moct získat další cenné zkušenosti a je pro ně na následující týden připravena řada překvapení.

Druhý den soustředění se vydařil

V půl osmé ráno se po budíčku vydaly děti na rozcvičku, kterou dnes vedl Michal Mojžíš. Poté se všichni vrátili na snídani, kterou jim tento týden připravují vedoucí Peťa s Barčou a další „vyvolení“ pomocníci. Následoval opět venkovní trénink. Na něm se dělaly hlavně koordinační cvičení, hrálo se frisbee a fotbal. Před obědem byl ještě trénink v hale. Tam jedna skupina posilovala s expandery, další se učila správně protahovat a třetí skupina hrála florbal. O poledním klidu se někteří Štíři koukali na film, jiní pak hráli společenské hry. Další trénink v hale byl nejen herní, ale také posilovací a nezapomnělo se ani na různé slalomy a cvičení dovedností s hokejkou. Odpolední trénink na fotbalovém hřišti měl na starosti Lukáš Malý. Menší skupina, která do Stropnice přijela na kole, pak vyrazila společně s Honzou Novotným na cyklovýlet na Dobrou Vodu. Po večeři, ke které byly špagety, byla pro naše florbalové nadšence připravena týmová hra. Po vyluštěné křížovce se pak vydali zpět na ubytovnu, kde se umyli a unavení se odebrali do svých pokojů.

Napsat komentář