Prague games – medaile byla blízko

Třetí hrací den jednoho z největších mládežnických turnajů na světě – Prague games 2014 byl ve znamení bojů v play-off. Po vyřazení B18 zůstaly ve hře dívčí tým G16 a tým starších žáků (B15), který ve čtvrtek postoupil do 2. kola play-off na nájezdy. A později se ukázalo, že si je hráči na cestě turnajem ještě několikrát vyzkouší.

B15 (starší žáci)

Ve druhém kole play-off narazili Štíři na švýcarský celek Zug United Red, které koučoval jeden z nejlepších florbalistů na světě Matthias Hofbauer. Jihočeši ještě 16 sekund před koncem vedli 2:1, ale soupeř v power-play i díky nešťastné teči štírského obránce vyrovnal a o postupujícím musely opět rozhodnout nájezdy. Štíři měli v brance opět famózního Procházku, který zlikvidoval dva ze tří pokusů soupeře, což spolu s proměněnými nájezdy Řezníka a Šefrny znamenalo postup osmifinále a vyrovnání nejlepšího štírského výsledku na Prague games v historii klubu. Tím ale pouť Jihočechů ještě končit neměla!

V boji o čtvrtfinále se Štíři střetli se švédským IK Sirius IBK P99 Black a celek ze země florbalu prokazoval hned od začátku svou kvalitu. Brzy odskočil do dvoubrankového vedení, Štíři ale nesložili zbraně a během minuty vyrovnali. Hned vzápětí ale inkasovali na 2:3. I přesto se jim povedlo výsledek otočit na 4:3. Nicméně soupeř stihl před koncem vyrovnat na 4:4 a na řadu přišli opět nájezdy. Po prvních třech pokusech byl stav 1:1 a následovala náhlá smrt. Nejprve Procházka chytil a po něm historický postup našeho klubu do čtvrtfinále Prague games dokonal Řezník.

Ve čtvrtfinále Jihočeši narazili opět na švédský tým, tentokrát na AIK Svart. Štírům utekl začátek utkání a zhruba v jeho polovině prohrávali již 0:4. Nesložili však zbraně a stáhli až na 3:4. Místo závěrečného tlaku ale přišlo zbytečné vyloučení za hru rukou a gól na 3:5. Štíři již jen v power-play snížili na 4:5 a s turnajem se tedy po skvělých výkonech rozloučili ve čtvrtfinále.

„Kluci podávali po celý turnaj velmi dobré výkony, za což zaslouží velkou pochvalu. Medaile byla blízko. Prohra nás mrzí, i proto že bychom v semifinále narazili na Plzeň, která by byla hratelnější než švédské týmy a mohli jsme si zahrát finále. Jen je škoda, že jsme dnes měli celý den volno a všechny tři zápasy jsem odehráli až pozdě odpoledne a večer bez pořádného času na odpočinek a jídlo. Ve třetím zápase nám tak docházely síly. Nedá se nic dělat a musíme pokračovat dál v tréninku být dobře připraveni na začátek sezony,“ poznamenal organizátor štírské výpravy na Prague games Lukáš Malý.

G16

Dorostenky svou pouť turnajem ukončili již v prvním kole, když nestačili na jeden z nejlepších českých týmů FBŠ Bohemians Praha a prohráli 3:8.

Napsat komentář