Prague games odstartovalo úvodními zápasy

Ve středu 9.7. byl zahájen další ročník jednoho z nejprestižnějších mládežnických turnajů na světě, Prague games. Štíry na turnaji reprezentují celkem tři týmy: B15 (starší žáci), G16 (dorostenky), B18 (junioři). Všechny celky odehrály první hrací den dvě utkání ve svých skupinách.

B18

Junioři se v prvním zápase dostali do vedení 1:0 díky brance Kadlece. Jenže ve stejné minutě soupeř vyrovnal a začínalo se od nuly. Štíři byli aktivnější a měli více šancí, které ovšem neproměňovali. Podlaha nastřelil břevno a Bíca se neprosadil z malého brankoviště. Tři minuty před koncem navíc přišla hrubka v rozehrávce, která znamenala porážku 1:2. Druhý zápas proti favorizovanému švédskému celku Tyresö Trollbäcken IBK Jihočechům vůbec nevyšel a po debaklu 1:17 mají po prvním dnu na kontě nula bodů.

B15

Starší žáci nejprve ve vyrovnaném zápase se slovenským týmem Bogdau Stupava prohráli 2:3, i když byli v průběhu zápasu vždy k krok vpředu. Druhé utkání ale proti Královu Dvoru zvládli poměrem 5:1.

G16

Dorostenky ve svém historicky prvním vystoupení na Prague games nestačily na Elite Praha po výsledku 1:15, ale ve druhém zápase už předvedli mnohem lepší výkon a se švédským týmem Sigtuna IF prohráli až po velkém boji 2:3.

Napsat komentář