Tušlová: „Na Prague games se moc těším.“

Na Prague games vyrážejí poprvé v historii klubu i Štírky, které budou reprezentovat náš klub FBC Štíři ČB v kategorii dorostenek (G16). O rozhovor jsme požádali kapitánku týmu Aničku Tušlovou, která je odchovankyní našeho oddílu a má za sebou i několik startů v reprezentaci Jihočeského kraje. Ta se mimo jiné rozpovídala i o uplynulé sezoně a té nadcházející, ve které budou mít nově Štírky zastoupení i v kategorii juniorek. Nezapomněla ani na další aktivity, kterým se v klubu věnuje, jako jsou tréninky nejmladších Štírů či soustředění.

Ahoj Aničko, jak se těšíš na letošní Prague games, kam dívčí tým FBC Štíři ČB vyráží poprvé v historii klubu?

Na Prague games se těším moc. Věřím, že získáme spoustu nových zkušeností a zážitků a bude to i příležitost, jak zlepšit náš tým jako celek.

Jaké vidíš šance vašeho týmu?

Ve skupině máme soupeřky i ze Švédska-země florbalu, což je obrovská motivace. Šanci rozhodně máme, hlavně musíme chtít.

Ještě se vrátíme k uplynulé sezoně, kdy jsi nastupovala za dorostenky. Mohla bys nám tuto sezonu zhodnotit? A porovnat s tou minulou?

Letošní sezóna byla příjemnou změnou. Přišlo spoustu nových hráček a i výsledky se zlepšily. Zároveň do naší soutěže přibyly tři nové týmy, takže jsme si mohly vyzkoušet zápasy, jak se silnými, tak i se slabšími soupeřkami.

Do nového soutěžního ročníku Štíři poprvé přihlásili tým juniorek, co od této soutěže očekáváš a jak se na ni těšíš?

Juniorky pro nás budou něco úplně nového. V utkání budeme nastupovat i proti Tatranu Střešovice, který patří k nejúspěšnějším českým týmům a zápasy s nimi určitě budou na skvělé úrovni.

V sezóně jsi pomáhala také s trénováním našich nejmenších hráčů. Jak tě trénování bavilo a plánuješ se mu věnovat i do budoucna? Co ti dalo?

Do budoucna se trénování určitě věnovat chci. Práce s dětma mě baví. Naučila jsem se s nima víc komunikovat, zjistila, co je baví, nebo nebaví a čím si udržet jejich pozornost.

Kromě Prague games se účastníš také nejrůznějších klubových akcí, jako jsou např. zimní či letní soustředění. Jak soustředění hodnotíš a jak jsi spokojená?

Soustředění jsou skvělá věc. Poznáváme spoustu nových a hlavně skvělých lidí i z jiných kategorií a zlepšujeme se v našich florbalových dovednostech.  Jezdí s námi ti nejlepší trenéři. Zimní soustředění na Špičáku už se dvakrát moc povedlo a to letní nás čeká za týden v Horní Stropnici, kde máme skvělé zázemí.

Napsat komentář