Elévky v Hradci vybojovaly postup

V sobotu jsme s elévkami vyrazily do Jindřichova Hradce na turnaj 4. koše, kam jsme po minulém ne příliš povedeném turnaji sestoupily. Takže motivace byla velká, chtěly jsme se vrátit zpátky. Čekaly nás zápasy s Kaplicí, Soběslaví, Hradec-modří a na závěr Strakonice červení. Tentokrát jsme měly 8 hráček do pole, z toho Terka s Laurou hrály svůj úplně první ligový turnaj a obě ho zvládly na jedničku.

První zápas s Kaplicí jsme celkem hladce zvládly a vyhrály 3:0. Holky běhaly, kombinovaly, dobře bránily a nedaly soupeři pomalu šanci vystřelit. Druhý zápas se Soběslaví byl celý v naší režii a vyhrály jsme 6:1. Zejména dvojka Verča Hajná s Doris si otevřely střelnici a sázely jeden gól za druhým.
Krátký odpočinek a duel s domácím týmem, i v tomto zápase měly holky navrch a vedly 3: 1, pak přišel smolný góĺ na 3:2 a už se zdálo, že takto zápas skončí, když 10 vteřin před koncem pískl rozhodčí z nějakých důvodů hru na zemi a standardku a než holky stačily zakleknout, protože některé se s touto situací ještě nesetkaly, lovila Vendy vteřinu před koncem míček z branky, takže konečný stav remíza 3:3. Jako poslední nás čekal tým Strakonice červení, zápas byl hodně vyrovnaný, akorát nás trochu provázela střelecká smůla, když jsme několikrát netrefily prázdnou bránu a první a jediná prohra turnaje 1:3. Celkově právě se Strakonicemi postupujeme do 3. koše.

Komentář trenérky Petry Cuřínové: „Musím holky moc pochválit, byl to od nich skvělý výkon po celý turnaj a je vidět, že se jako jediný čistě dívčí tým mezi klukama neztratíme. Zároveň bych chtěla poděkovat rodičům, že holky na turnaj odvezli a po celou dobu nás podporovali. Největší radost jsem měla, když za mnou chodili ostatní trenéři a pořadatelé a chválili nás za předvedenou hru. Dokonce jedna paní pořadatelka prohlásila „ Minulý týden , tu hrály ligu ženy, na to se nedalo koukat, některým bych dala do ruky koště místo florbalky , to ty vaše holky jsou o hodně šikovnější a hrály líp.“

Sestava: Veronika Hajná, Vendula Vačkářová, Veronika Malíková, Veronika Čapková, Dora Vavrochová, Laura Janová, Tereza Kolářová, Ella Faschingbauerová, Adéla Tlamsová