Elévové a elévky předvedli svoje umění rodičům

Dva týmy elévů v sobotu 11.2.2023 odehrály dva turnaje na území Českých Budějovic. Nominace hráčů na turnaj se lehce komplikovala četnými omluvenkami, o to více byla šance pro ostatní hráče se předvést v co nejlepším světle.

Zelený tým elévů díky pořádání spadl do druhého koše a přivítal na domácí palubovce soupeře z Milevska, Písku, Strakonic a budějovických FA.

V brance dostal šanci Honzík Trnka a jeho výkon lze označit za velmi dobrý. Zejména v utkání s Milevskem doslova čaroval a předváděl zákroky na zlatou helmu. Bohužel ostatní hráči se k jeho dobrým výkonům nepřidali. Mimo slušně odehraného utkání proti FA, byl výkon týmu velmi rozpačitý a hráči vůbec nenavázali na výkony, které předvádí na tréninku. Je to škoda, kluci to v sobě mají. Poděkování patří rozhodčím, pořadatelům a zejména divákům.

Komentář trenéra Dana Placera: „Turnaj se bohužel nepovedl ani klukům a ani mně. Pochválit mohu gólmana, hráčům v poli chyběl lepší pohyb, kvalitní zakončení a větší zápal pro hru. Bohužel ve třech zápasech jsme byli všude pozdě a soupeře jsme často pouštěli do přečíslení. Přitom to jsou zrovna věci, na které se na tréninku zaměřujeme. Věřím, že do dalšího turnaje kvalitně potrénujeme a vrátíme se silnější.“

Modrý tým nasazen v prvním koši vyrazil do haly na Meťáku. A hned první utkání došlo na derby s pořádajícím týmem. Zápas skončil remízou. To bylo první a poslední lehké zaškobrtnutí v turnaji. Poté se rozjel dobře namazaný stroj pod vedením Martina Mrzeny, který již do konce turnaje nepoznal hořkost porážky a postupne porazil tým Písku, Tábora a Strakonic. Prvenství v turnaji kluci zakončili vítězným pokřikem a někteří z hráčů přišli podpořit své spoluhráče na odpolední turnaj ve Sportovce. Díky.

Komentář trenéra Martina Mrzeny: „Opět se hrálo na hřišti Meťáku, které nesplňovalo parametry dle pravidel florbalu ( nesmyslně velký prostor za brankou – nebyl dodržen rozměr brankové čáry od zadního mantinelu ). Nechceme děti učit hrát za brankou !! Jsem rád, že nás v tom podpořil i tým Písku. Při našem zápase jsme branky posunuli na správný rozměr a byl to hned pro oko diváka hezčí zápas. Nechápu proč to pořadatel pro svoje zápasy vracel na původní nesprávné místo. Kluky za turnaj musím pochválit. V turnaji neprohráli jediný zápas, i když v bráně byl Adam, který zastoupil našeho nemocného brankáře. Nasazení od první minuty, pohyb a kvalitní hra dopředu s pozornou obranou zafungovalo na 100%. Kluci děkuji za vyhraný turnaj 1. koše !!!“

Sestavy týmů:
Zelený tým: Gólman: Trnka, hráči: Anderl, Míchal, Šindela, Šimon, Konopa, Čaloun
Modrý tým: Gólman: Kožnar, hráči: Kratochvíl, Štrobl, Hrnčíř, Panicucci, Mrzena, Hausel

Elévky
V sobotu odehrály elévky turnaj na domácí půdě ve sportovní hale. Vlivem nemoci nám chyběly hned tři hráčky včetně kapitánky Verči a tak nám v brance pomohl David z elévů a svoji premiéru na ligovém turnaji si odbyla Ema, oba obstáli velmi dobře. Až na první zápas se Soběslaví, kdy chyběl pohyb na hřišti, schopnost si nahrát a vystřelit na branku, odehrály holky turnaj výborně. Něco jsme si o přestávce řekly a do druhého zápasu nastoupil úplně jiný tým, sebevědomý, bojovný se snahou, běhat, nahrávat si a hlavně dávat góly.

Komentář trenérky Petry Cuřínové: „Trochu smolná prohra o gól s Pískem a následně dvě přesvědčivé výhry proti Jindřichovu Hradci a Kaplici zakončily turnaj. Chtěla bych holky pochválit, že to zvládly, uvědomily si chyby, snažily se na nich zapracovat a že gól může dát úplně každý, když spolupracuje celý tým.“

Fotografie z domácího turnaje ZDE