Elévové bojovali na ligovém turnaji ve Strakonicích

V neděli 7.1.2024 se v Obloukové hale ve Strakonicích uskutečnilo páté ligové kolo turnaje elévů. Konkrétně se jednalo o první koš, ve kterém byly nasazeny oba naše týmy, dále tým Milevska, J.Hradce a domácí Strakonice.

I přes lehce nepříznivé zimní počasí proběhla cesta bez problémů a nic nebránilo odehrát turnaj, i když trochu v improvizovaných sestavách. Souběžně s ligovým turnajem se totiž hrál v Praze turnaj PFC, kde bylo deset našich hráčů a tudíž šanci dostali hráči z pokročilé přípravky a  z tréninkové skupiny B. 

Zelený tým pod vedení trenéra Martina Pluchy měl být papírově trochu silnější, ale bohužel výsledkově to nepotvrdil. Bohužel se tým pral s nízkou střeleckou efektivitou a i pohyb hráčů nebyl zrovna excelentní. Za zmínku snad stojí poctivý výkon gólmana Petra Nagye a z hráčů v poli byl nejvíce vidět Vojta Kočí. I přes stoupající zlepšený výkon zelených v turnaji, byl sestup do druhého koše zasloužený. 

Modrý tým měl na starost trenér Dan Placer, kterého čekal nelehký úkol sestavit lajny z řad nováčků doplněné zkušenějšími hráči ze skupiny elévů A. K velkému překvapení se kluci ničeho nezalekli a v turnaji předváděli obětavý výkon, podpořený neskutečným výkonem gólmana Jana Trnky, kterého v posledním utkání vystřídal Šimon Beránek, takže „Trnkič“ mohl ještě přidat gólový příspěvek. Dobrá zpráva na konec, tým modrých i díky pořádání zůstává v prvním koši. 

Děkujeme pořadatelům, dopravci a hlavně děkujeme všem příznivcům za podporu v hledišti. 

Komentář trenéra Dana Placera: „Věděli jsme, že bez deseti zkušených hráčů bude turnaj v prvním koši hodně těžký. Turnaj nám ukázal, zda již někteří hráči mají na to, být tahouny týmu. Za pět měsíců už někteří hráči přejdou do mladších žáků a kluci si alespoň mohli vyzkoušet, zda mají na to čelit těm nejlepším. Někteří určitě mají, jiní, když budou poctivě pracovat v tréninkovém procesu, tak odcházející hráče určitě kvalitně nahradí. Stále nás trápí střelba a kvalitnější zakončení, i když na trénincích na tom pilně pracujeme. Dále musíme zlepšit pohyb, ať už s míčkem, tak bez míčku. Jinak klukům děkuji za fair-play přístup v turnaji a speciální pochvala pro nominované nováčky, díky kluci.“

Sestavy týmů: 

Zelený tým:  Nagy, Kočí, Plucha, Wagner, Tůma T., Kouba, Kozák

Modrý tým:  Trnka J., Beránek, Placer, Tůma L.,Sejk M., Bárta, Kubeš, Trnka O., Hadrava