Elévové hráli o víkendu ve sportovní hale

V sobotu 17. února se odehrálo 7. kolo Jihočeské ligy elévů v domácím prostředí sportovní haly v Českých Budějovicích. Oba chlapecké týmy se představili v 1. koši. 

Tým zelených začínal turnaj proti Milevsku, se kterým se v poslední době přetahujeme o vítězství v turnaji. První zápas se však nevydařil podle představ, do zápasového tempa jsme se dostávali až v samotném závěru a byla z toho tak na úvod vysoká porážka. Po zápase proběhla porada týmu a ve druhém zápase proti Meťáku z Českých Budějovic jsme hráli již mnohem lépe. Výsledkem byl herně velmi vydařený zápas, s nulou vzadu, kterému snad chyběla jen přesnější střelba. Ve třetím zápase nás čekalo štírské derby, ve kterém jsme od začátku tahali za kratší konec. Vyzkoušeli jsme i dlouho trvající hru bez brankáře (využili jsme vývoj zápasu pro hru 4 na 3), ale modrý tým byl lepším týmem a po zásluze vyhrál, body však zůstali u štírů. Nejvydařenější zápas jsme odehráli proti týmu z Tábora. Rychlé úvodní góly přispěly k herní pohodě, v zápase bylo mnoho krásných kombinací i přesných střel a jen jediný gól chyběl ke dvojcifernému výsledku z naší strany. Turnaj tak přinesl dvě výhry a dvě prohry.

Komentář trenéra Martina Pluchy: „Hra našeho týmu se v průběhu turnaje postupně zlepšovala, v prvním zápase hráčům chyběl pohyb, chyběly přihrávky i střely, většina hráčů, ve svých hlavách, na turnaji ještě nebyla. Od druhého zápasu se nastavení změnilo, hráči pochopili, že výhry nepřijdou zadarmo, hráči bojovali, vytvářeli si pěkné kombinace i individuální akce a hra šla hodně nahoru. Stále nás však trápí střelba, na které budeme na trénincích i nadále pracovat. Děkujeme rodičům za podporu, rozhodčí za velmi dobrý výkon a organizátorům za pěkný turnaj.“     

Modrý tým pod vedením trenéra Dana Placera začal turnaj podobně jako tým zelených. První zápas s Milevskem a bohužel prohra, kdy modrý tým nedal ani vyložené šance. Druhý zápas s Táborem přinesl již zlepšený výkon a i konečně nějaké góly, ale bohužel nakonec prohra o gól. Následovalo již výše zmiňované štírské derby, kde kluci ukázali bojovnost a nasazení a po zásluze, i když trochu překvapivě vyhráli. Modrý tým namotivovaný výhrou v klubovém derby, šel v utkání proti rivalovi z Meťáku od začátku za vítězstvím, kluci dávali góly jak na běžícím páse a byla z toho druhá výhra v turnaji. Poděkování patří pořadatelům, slečně rozhodčí a zejména našim fanouškům.

Komentář trenéra Dana Placera: „Díky omluvenkám nám vypadlo ze sestavy několik zkušených hráčů. Doplnili jsme sestavu hráči z pokročilé přípravky a musím kluky pochválit. Určitě nebyli jen do počtu. Kuba Konopa dokázal i vstřelit gól. Tým v turnaji předvedl výkon, který postupně gradoval do podoby, kterou bych si představoval po celý průběh turnaje. Pomalejší vstup do turnaje a počáteční střelecká nemohoucnost je věc, na které musíme intenzivně zapracovat. Jinak tým musím pochválit, nechyběla snaha, ani nasazení.“

Sestavy týmů: 

Zelený tým: Nagy – Kozák, Stehlík, Trnka, Kouba, M.David., M. „Davído“ David, Hadrava

Modrý tým: Maršík – Wagner, Sejk, Plucha, Placer, Štrobl, Konopa, Vinický, O.Šimon, Beránek