Mladší žáci v 6. ligovém kole

Tým mladších žáků modrých se v 6.kole ve 3.koši představil ve Sportovní hale v Kaplici.

Po zkušenostech z minulého kola, kdy jsme úplně nepřesvědčili ani výsledkově ani herně, jsme na 6. kolo vzali více hráčů a turnaj odehráli se čtyřmi obránci a osmi útočníky. A hned v prvním zápase proti Rytířům z Českého Krumlova se to projevilo. Naši chlapci měli mnohem lepší pohyb a i přes počáteční lehkou nervozitu jsme se postupem času do našeho soupeře zakousli a podali velice soustředěný výkon. Ten nakonec vyústil v naše konečné vítězství 4:2. Je potřeba dodat, že úvodní výhra v turnaji byla podpořena velice spolehlivým výkonem našeho brankáře Matthewa Brázdy, který nám v minulém kole citelně chyběl.

Do druhého zápasu proti domácímu Spartaku jsme vstoupili se změnou v bráně, kde se představil úplný nováček Nikolas Kovacs. Takový debut se jen tak někomu nepoštěstí, neboť náš gólman chytil svoji šanci za pačesy a svým výkonem zaskočil nejenom favorita, ale pozitivně překvapil i své spoluhráče v poli. Naši kluci podali opravdu koncentrovaný výkon, který byl navíc okořeněný velmi povedenou kombinační hrou. Celková výhra 3:1 byla zasloužená a chybělo jen pár minut k tomu, aby náš gólman zakončil svůj první ligový zápas s čistým kontem.

Do posledního zápasu proti soupeři ze Strakonic jsme vrátili do brány naší gólmanskou stálici. Naši borci byli po dvou vítězstvích velice nabuzeni a chtěli si poslední zápas ještě více užít. Soupeř ovšem přijel na turnaj značně oslaben. Hrát turnaj s pěti hráči v poli bez možnosti střídání je opravdu odvážné a soupeři patří velký respekt. Bohužel se toto oslabení po pár minutách projevilo tím nejnepříjemnějším způsobem. Zranění jednoho hráče ze soupeřova týmu bylo natolik vážné, že rozhodčí musel zápas ukončit a naše třetí výhra byla kontumační 5:0.

Tým mladších žáků zelených se v 6.kole v 1.koši představil ve Sportovní hale v Českých Budějovicích.

V sestavě nám chyběla trojice hráčů stálé sestavy, a tak nám opět pomohl Oliver z elévů a další hráči si mohli vyzkoušet odehrát turnaj za zelené v prvním koši. V prvním zápase se náš tým utkal s Pískem, který přijel v obvyklé sestavě, a proto jsme byli zvědavi, jak se náš oslabený tým dokáže se soupeřem popasovat. V první polovině zápasu mohl jít náš tým do vedení, ale bohužel jsme své šance neproměnili. Po přestávce jako první skóroval Písek a jediný gól rozhodl o vítězi tohoto utkání.

V druhém zápase se náš tým utkal s FA Č. Budějovice a tento zápas začal skvěle. Po pár minutách náš tým vedl o tři góly a přidával další, kdy do přestávky z toho bylo skóre 6:2. Po přestávce jsme klasicky polevili v nasazení a i v důsledku změn v sestavě jsme tak nedominovali. Konečné skóre se zastavilo na výsledku 8:3.

V dalším zápase nás čekal soupeř z Jindřichova Hradce a pokyn od trenérů zněl jasně, hrát od začátku do konce se stejným nasazením a snažit se hrát pěkný florbal pro diváky v hale. Kluci v tomto zápase nedali soupeři šanci a vyhráli 9:0. Tento zápas se jim opravdu povedl a diváci i trenéři mohli zatleskat pěkným akcím a gólům.

V posledním zápase nás čekalo derby s SK Meťák. V první polovině utkání náš tým přestřílel soupeře, ale brankářka soupeře chytala dobře a pustila pouze jeden gól. Z jediné nebezpečné akce v prvním poločase vstřelil gól i soupeř, a tak byl poločasový stav 1:1. Trenéři nabádali o přestávce kluky, ať stále soupeře napadají a snaží se co nejvíce střílet, že jim to tam padne.  Druhý poločas měl stejný průběh hry, ale kluci už dokázali prostřelit brankářku soupeře vícekrát, čemuž odpovídá i konečné skóre 4:1 pro náš tým.

Na závěr bychom chtěli moc poděkovat rodičům, kteří na oba turnaje dorazili a jejichž hlasivky byly určitě našim chlapcům velkou motivací! Dále děkujeme posilám z řad elévů, bez kterých bychom týmy nedali dohromady, všem pořadatelům a rozhodčím na obou turnajích.


Mladší žáci (žákyně) žlutí

Tým mladších žáků žlutých v dívčím složení se vydal hrát druhý výkonnostní koš do Strakonic , kde nás čekaly týmy Strakonice červení, Tábor, Milevsko a Písek bílý. První zápas s Milevskem se moc nepovedl, než jsme zjistily, že se hraje, už jsme měly po individuálních chybách 2 rychlé góly v naší síti, postupem času se zlepšoval pohyb na hřišti a dostávaly jsme se do šancí , ale na obrat už to nestačilo, prohrály jsme 2:5. Druhý zápas proti Táboru už byl daleko víc vyrovnaný , jen nás trápila koncovka a nepodařilo se nám vstřelit gól a byly z toho prohra 0:2. Třetí zápas proti Strakonicím červení , kteří hrají obvykle v prvním koši a do druhého spadly jen díky pořádání se dal očekávat jako nejnáročnější, kdy jsme v minulém kole s nimi prohrály 1:8 byl z mého pohledu z naší strany nejlepší. Chtěly jsme uhrát lepší výsledek než minule, a to se i podařilo, daly jsme i nějaké góly po pěkných kombinacích a konečný výsledek 3:5 napovídá, že v naší hře došlo ke zlepšení a ačkoli jsme měly jen dvě lajny a ke konci už docházely síly, tak holky to odmakaly do poslední chvíle na sto procent. Jako poslední tým nás čekal Písek bílí a protože jsme se nechtěly vracet domů se samými prohrami a udržet druhý koš, věděly jsme, že musíme vyhrát. Holky se snažily zodpovědně bránit, a tak se Písku nepodařilo nám dát ani jeden gól, taky hlavně díky Vendy v bráně, která nás skvěle podržela a ačkoli pravidelně nechytá, její výkon byl perfektní. Naopak nám se podařilo dva góly dát a konečně vítězství! Zůstáváme v druhém výkonnostním koši a tuto neděli se ho pokusíme obhájit.

Petra Cuřínová

Komentář trenérky Petry Cuřínové: „Musím holky pochválit, odehrály to na dvě lajny a i když se najde pár chyb a pořád je na čem pracovat, jejich výkony jdou nahoru a postupně se zlepšují a to že hrají převážně proti klukům a dokážou s nimi hrát vyrovnané zápasy to jen dokazuje. Daří se nám postupně zapojovat i ty, co teprve s florbalem začaly až tuto sezónu a myslím, že úspěšně.“

Sestava : Vačkářová- Hajná, Vavrochová, Štekleinová, Chocholová, Malíková, Tlamsová, Šustová, Adamcová, Hřídelová, Starčevská, Janoušková