Elévové nadělovali na Meťáku

V sobotu 5. 12. 2015 začala Mikulášská nadílka v podání našich elévů již od samého rána.

V dopoledních hodinách proběhl další turnaj ČFbU, který se konal na SK Meťáku v Č. Budějovicích a naši borci byli opravdu vidět a zejména domácím hráčům z Meťáku pěkně zatopili pod kotlem.

Mimo našeho týmu vedeného dvojící Dan Placer – Ludva Šibřina se turnaje zúčastnily dva týmy Meťáku, jmenovitě družstvo Tygrů a Lvů, které doplnil tým z Dačic a favorit turnaje z Kaplice.

Jako první vyzvali Štíry na zteč domácí Lvi a po dramatickém a bojovném utkání se na Meťáku poprvé bodově loupilo a naši hráči dovedli utkání do vítězného konce. Hned ve druhém utkání naši hráči narazili na velmi silný a sehraný tým ze Spartaku Kaplice. Utkání, v němž padlo dohromady 11 gólů, patřilo k ozdobám celého turnaje a i když nakonec Štíři těsně o gól prohráli, mohli být trenéři se svými svěřenci maximálně spokojeni, neboť hráči s logem Štíra na hrudi nechali na hřišti opravdu  všechny své síly a svým přístupem a bojovností nadchli přítomné diváky a zejména své trenéry.

Třetí utkání, které následovalo po menší přestávce, už takové parametry bohužel nemělo, náš tým si vybral slabší chvilku, možná došlo i k menšímu podcenění soupeře, či nás zbrzdili zkonzumované pikadory o přestávce, ale i přes závěrečný velký tlak Štírů nakonec Centropen Dačice vítězí, i díky našemu neproměněnému trestnému střílení a některým dalším zahozeným gólovým šancím.

Do posledního utkání proti domácím Tygrům šli Štíři s vědomím, že jen bojovnost a správný přístup k utkání, které nás zdobilo v utkání s Kaplicí, může mít šanci na úspěch a to se také záhy potvrdilo, Štíři nezaváhali a domácímu týmu přichystali pěknou Mikulášskou nadílku. Vítězství v tomto utkání bylo zcela zasloužené a naši hráči vybojovali celkové třetí místo, kdy z druhého místa je odsunulo jen horší skóre. Vítězem turnaje se stalo družstvo Spartaku Kaplice, které se nejvíce zapotilo v utkání s našimi borci.

Na závěr bych pochválil naše Štíry, kteří opravdu táhli jako tým za jeden provaz a zejména naše příznivce za neúnavnou podporu v hledišti.

Komentář trenéra Dana Placera: „Opět se kluci nevyhnuli hernímu výpadku v jednom z utkání, ale na druhou stranu kluci zbylé tři utkání odmakali naplno, dali do toho srdíčko a snažili se plnit pokyny trenérů. Velké zlepšení kluci zaznamenali v rozehrávání standardních situací, ale je třeba zapracovat a vylepšit hru v obraně a to zejména obsazování protihráčů.

Sestava týmu:

Kouba, Cuřín, Ježek, Prouza, Fišer, Starčevský, Pávek, Šrámek, Fyrbach, Studenovský, Oulehla, Přech

Napsat komentář