Elévové odehráli dva turnaje ve Strakonicích

V sobotu 29. 2. 2020 čekal další kolotoč utkání naše mladé naděje z řad elévů. Tentokrát se všechny tři týmy vydaly společně do Strakonic, kde byly na pořadu dne dva turnaje hrané souběžně v jedné hale na dvou hřištích.
Náš tým modrých a žlutých se utkal v papírově silnějším turnaji s týmy Písku, Milevska a domácích Strakonic. „Modré“ borce vedla trenérka Romča Nováková a výsledkově i herně mohla být se svým týmem spokojená. Kluci prohráli jediné utkání, jak jinak než opět s Pískem, který je pro nás letos skoro neporazitelný.

„Žluťáky“ vedl do boje kouč Petr Zub. I přes snahu kluků a i trenéra, se klukům tento turnaj příliš nevydařil. Prohra ve všech utkáních se nám letos ještě nestala. Nejde ani tak úplně o výsledky, ale i o předvedený výkon. Ale takový je sport, jednou si dole, jednou nahoře.

Ve druhém souběžně hraném turnaji se „ Zelenáči“ potkali s týmem Strakonic a se dvěma týmy z Písku. Původně měl hrát v turnaji i tým Milevska, který se, ale řádně omluvil pro chřipkovou epidemii. Trenér Dan Placer dal poprvé v této sezóně šanci gólmanovi Jirkovi Soukupovi, který při své turnajové premiéře určitě nezklamal. Tým zelených sehrál dva velmi dramatické zápasy proti píseckým děvčatům a týmu Strakonic, kde se nakonec soupeři rozešli smírně, a oba zápasy skončily spravedlivou remízou. Místo zápasu Milevska se naši hráči utkali dvakrát s druhým chlapeckým týmem Písku a opět se jako ve druhém turnaji radovali z vítězství hráči Písku.

Je třeba poděkovat pořadatelům za hladký průběh turnaje, rozhodčím za velmi dobré posuzování zápasů a všem našim přítomným příznivcům za podporu.

Komentář trenéra Dana Placera: „Sezóna se nám překlopila do druhé poloviny, ale místo toho, aby u kluků bylo vidět zlepšení a herní posun, tak vidím v posledních zápasech spíše stagnaci a takové hráčské sebeuspokojení. Klukům určitě nelze upřít snaha, ale někteří hráči si asi neuvědomují, že hrají týmový sport. Pojem nahrávka je u některých hráčů skoro sprosté slovo. Poslední odehrané turnaje místo pěkné kombinační hry, kterou ještě na začátku sezóny hráči předváděli, se hráči předhánějí v sólování, střelbou přes celé hřiště bez většího gólového efektu. Dále hráči řeší neustále sestavy, kdo bude s kým hrát v jaké lajně, a pokud s někým nehraje, tak se hned tváří celý turnaj kysele. Samozřejmě na každý tým přijde v sezóně slabší chvilka. Věřím, že se kluci zamyslí nad svými výkony a přístupem a že opět uvidíme v našich dalších zápasech pěknou a rychlou kombinační hru. Děkuji fanouškům za podporu v turnaji.“

Sestavy týmů:
Zelení: (GK) Soukup, hráči: Gőgh, Šenkýř, Hruška, Hrubý, Kodym, Petrů, Plucha
Modří: (GK) Skalický, hráči: Capl, Žák, Babický, Gaman, Fišer, Vorel
Žlutí: (GK) Kratochvíl, hráči: Slípka, Svoboda P., Novák D., Juriga, Hejda, Kukačka, Berit