Šest bodů béčka dorostu v Sezimově Ústí

Další turnaj odehrálo Béčko dorostu v Sezimově Ústí. Jejich soupeři byli FA České Budějovice a Kaplice.

FBC Štíři Č. Budějovice B – FA Č. Budějovice Vikingové 5:1 (2:1, 2:0, 1:0).
Na úvod zápasu dostali výhodu přesilové hry Štíři, kteří ji nevyužili a krátce po jejím skončení i soupeř, který ji využil a ujal se vedení. Obrat ve skóre zajistily ještě v průběhu první třetin dvě standardní situace. Nejprve Novotný přímo vystřelil od půlicí čáry a prostřelil vše, co mu stálo v cestě a potom další standardní situaci rozehrál bleskurychle Knor a Zikmund trefil odkrytou branku. Ve druhé třetině navýšil nejprve vedení po akci Jana Kutheila Smrž a potom se po Zikmundově přihrávce trefil John. V poslední třetině uzavřel skóre Hájek, když umně ze vzduchu tečoval nahození Koupala (možná se projevil čtvrteční trénink, kde jsme tuto dovednost nacvičovali).
V tomto zápase jsem byl velmi spokojen se hrou dozadu, vůbec se mi nelíbily naše přesilovky, které jsme odehráli velmi chaoticky.

FBC Štíři Č. Budějovice B – FBC Spartak Kaplice 5:3 (1:2, 1:0, 1:3)
P
o 36 sekundách prohrávali Štíři 2:0, vzápětí málem inkasovali potřetí, následné „seřvání“ hráčů pomohlo a hra se vyrovnala. Do konce třetiny snížil na 1:2 Koupal. Ve druhé třetině vyrovnal po přihrávce Jana Kutheila Smrž. Na začátku třetí třetiny šel soupeř ještě jednou do vedení, vyrovnání obstaral po Johnově přihrávce zpoza branky Zikmund a vítězný gól dal po přihrávce Václava Kutheila Hájek. V závěru ještě přidal jednu branku Smrž.

Sestava Štírů: Kotyz, Šrámek – Koupal, Knor, Marek, John, Hájek, Novotný, Dvořák Lukáš, Smrž, Šmíd, Zikmund, Kutheil Jan, Kutheil Václav, Křivský.

Celkové hodnocení turnaje: Až na totální výpadek v úvodu druhého utkání jsme odehráli solidní turnaj.

Jiří Čížek