Elévové řádili na domácí půdě

V uplynulém víkendu byla opět v akci naše elévská omladina. Všechny tři družstva bojovala o pomyslné vavříny vítězství pod hlavičkou ČFbU, ať už s většími či menšími úspěchy.


V sobotou zamířil tým modrých do nedaleké Kaplice, kde se utkal s týmem Milevska, dále s dvěma týmy SK Meťák, a v neposlední řadě s domácím týmem z Kaplice. Začátek turnaje byl pro modré družstvo pozitivní, remíza s Milevskem a těsná výhra nad týmem Meťáku byla dobrým počinem pro pěkný výsledek v turnaji. Bohužel následující těsná prohra s druhým týmem Meťáku a naprosto úplně zbytečná prohra s domácí Kaplicí, stála modrý tým lepší umístění. Celkově byl výkon modrých spíše zklamání. Modré trápila nepřesná koncovka a neproměňování vyložených šancí. Na druhou stranu je třeba vyzdvihnout výkon štírského gólmana Martina „Elišky“ Eliáška, který se každým zápasem neskutečně zlepšoval a patřil k nejlepším hráčům týmu modrých. Je také třeba zmínit již vyhlášený výborný bufet v místní sportovní hale, kde naši přiznívci mohli ukojit své chuťové pohárky a poděkování patří též pořadatelům za hladký průběh turnaje.


Neděle patřila týmu žlutých a zelených, kteří brousili domácí palubovku v Hrdějovicích. Na souboj vyzvali dva týmy z Milevska a nováčka na elévské scéně, tým z Českého Krumlova.
Ve žlutém týmu se objevili dva nováčci, pro další hráče to byl teprve druhý ostrý turnaj a proto nikdo z trenérů neměl nějaká velká očekávání. Nakonec „Žluťáci“ v napínavém utkání udolali sympatický krumlovský tým, když ostatní týmy byli zatím nad jejich um a síly. Kluci se snažili a určitě půjdou jejich výkony nahoru.

Největší radost nám udělal tým zelených. Bez jediného zaškobrtnutí ovládl nedělní turnaj elévů. Zelení doslova řádili na své domácí půdě, a jejich výkon byl chvílemi opravdu excelentní. Od zelených to byl perfektní týmový výkon, podpořený skvělým výkonem gólmana Filipa Kubeše. Kluci hráli nesobecky, a opravdu si turnaj užili, stejně tak, jako přítomní diváci. Poděkování patří i pořadatelům, kteří vše zvládli a turnaj proběhl zcela bez komplikací.


Komentář trenéra Dana Placera: „ Další porce zápasů nám ukazála, na čem je třeba zapracovat. Je třeba zlepšit zakončení, kde máme velké rezervy, a dále je třeba více zamakat na fyzičce. Tým zelených odehrál opravdu výborný turnaj, kluci strašně chtěli, makali a byli po zásluze odměněni. Modří vyloženě nezklamali, ale dle jmen na soupisce jsem čekal více. Žlutí se snažili, v některých zápasech dopláceli na nezkušenost, to se ale s přibývajícími turnaji bude doufám zlepšovat.“

Sestavy týmů:
Zelení: Kubeš, Hajný, Vašíček, Kouba Jan, Kouba Jakub, Večerník, Slepička, Tomáš
Modří: Eliášek, Nosek, Buzek, Zítko, Tinavský, Fryč, Hejda
Žlutí: Prokeš, Šenkýř, Hladík, Myšák, Švéda, Kopecký, Erhart, Kandl