Elévové vstoupili do nové sezony úspěšně

Ve dnech 14. a 15.10.2017 začal turnajový maratón i kategorii elévů. V letošní sezoně máme přihlášeny do soutěže pod hlavičkou ČFbU tři týmy s o značením „Zelení“, „Modří a „Žlutí“.


Sobota patřila zeleným a modrým, kteří odehráli turnaj v domácím prostředí a přivítali na své palubovce tým z Dačic. Druhý hostující tým z Vimperka k zápasům vůbec nedorazil, (pozn. později jsme se dozvěděli, že se týmy z Vimperka ze soutěží ČFbU odhlásili), ale ani tato menší komplikace nezabránila odehrát kvalitní turnaj i v omezeném počtu družstev.
Zelení i modří se do soupeře zakousli a nedovolili soupeři ani jedno vítězství. Ve vzájemném derby byly úspěšnější zelenáči, ale modříni nedali svou kůži lacino. Je třeba ocenit a poděkovat týmu z Dačic, že byl ochotný ještě po oficiální části turnaje, sehrát s našimi borci ještě další přátelská utkání, které Štírci vyhráli a jejich výkon ocenili i přítomní diváci. Zkrátka hezké sobotní florbalové dopoledne s velkým přispěním pořadatelů.


Slunná neděle patřila našemu žlutému týmu, který se vydal do nedalekého Českého Krumlova, aby vyzval na souboj týmy z Kaplice, Strakonic a domácí krumlovský celek. Mimo gólmana byli naši hráči všichni nováčkové, pro hráče to byl první ligový turnaj ČFbU a o to více nás výkon žlutých mile překvapil. Hned v prvním utkání proti zkušené Kaplici se tým vyšvihl k heroickému výkonu a dokázal uhrát velmi pěknou remízu s favoritem turnaje.
Turnaj se hrál systémem, kdy každý tým hrál s každým dvakrát a ve druhém utkání proti Kaplici si již překvapení nekonalo a žluťáci pocítili hořkost porážky. I tým Strakonic byl nad naše síly, ale obě utkání měla neskutečně dramatické průběhy. V prvním zápase se „Strakami“ to byla neskutečná přestřelka 8:11 a ve druhém měření sil, to bylo utkání gólmanů a těsná prohra 2:3 – i přesto byl tento souboj elévů nejhezčí z celého turnaje.
Domácí krumlovští borci, pro které byla účast i pořádání turnaje ČFbU premiérou, podali statečné výkony, ale na žluté Štíry nestačili a naši mladí štírci zažili slastný pocit dvou vítězství na krumlovské palubovce.
Sluší se poděkovat pořadatelům za velmi dobře zvládnutý turnaj a všem divákům za perfektní atmosféru.

Komentář trenéra Dana Placera: „ Letos máme v soutěži ČFbU tři družstva, a chceme jít cestou, kdy v týmu a nominaci bude vždy méně hráčů než bývalo v loňské sezoně. Důvod je prostý, chceme, aby kluci byli na turnaji v co největším zápřahu, aby byli více na míčku a tím se zlepšoval jejich herní projev. Hned první odehrané turnaje potvrdily, že je to správná cesta. Všechny kluky chválím za bojovnost a chuť se stále zlepšovat. Speciální pochvala je určena všem třem gólmanům, kteří se předvedli opravdu ve velmi dobrém světle.

Sestavy týmů:
zelení: gólman: Prokeš, hráči: Kouba Jan, Kouba Jakub, Vašíček, Mešejda, Nosek, Buzek, Hajný
modří: gólman: Kubeš, hráči: Kalina, Zítko, Tinavský, Tomáš, Slepička, Večerník, Fryč
žlutí: gólman: Eliášek, hráči: Erhart, Hejda, Kopecký, Kandl, Šenkýř, Myšák