Drama v Plzni pro Štíry! Ti mají pátou výhru v řadě

V sobotu 21. 10. zavítal A-tým Štírů do Plzně k šestému kolu Národní ligy. Jihočeši vybojovali vítězství 7:6 až gólem pět vteřin před koncem.

FBC Plzeň – FBC Štíři Č. Budějovice 6:7 (1:2, 2:1, 3:4)

Utkání bylo od začátku vyrovnané. Hosty dostal do vedení Svintek, ale soupeř bleskově vyrovnal. Poslední slovo v prvním dějství měl junior Šimek – 1:2. Do dvoubrankového vedení dostal Jihočechy ve druhé části Malý, ale soupeř opět vzápětí snížil, tentokrát při signalizovaném vyloučení a v poslední minutě druhé periody domácí Niklas vyrovnal.

Rozhodnout musela třetí část. V ní se nejprve prosadil Malý a poté z brejku Hanák – 3:5. Plzeň ale v další signalizované výhodě snížila. Pět minut před koncem zdánlivě odmítl drama opět Hanák – 4:6. Plzeň ovšem odvolala brankáře a ukázala, že v power-play je silná. Vsítila dvě branky a v poslední minutě bylo vyrovnáno. Sedm sekund před koncem byl faulován Štír Malý a hosté dostali výhodu přesilové hry a standardní situace, kterou zužitkoval po přihrávce Hejplíka pět sekund před sirénou Malý a rozhodlo o třech bodech pro Jihočechy – 6:7.

Komentář trenéra Lukáše Malého: „Vyrovnaný zápas, ve kterém byla Plzeň výborná při hře v šesti, při které nám dala 4 góly. My se musíme i přes výhru zlepšit.“