Elévové vybojovali druhé místo

Město Dačice přivítalo v neděli 22. 3. 2015 další turnaj ČFbU pro kategorii elévů. Náš klub vyslal na kolbiště místní sportovní haly dvě statečné družiny s označením modré a bílé družstvo. Obě družstva bojovala pod taktovkou trenérského dua Dan Placer – Ondra Havelka a oproti minulému turnaji došlo ve výkonech hráčů k radikálnímu zlepšení.

Naše družstva narazila v turnaji na tým z Jindřichova Hradce, dále na tým z Milevska a v neposlední řadě na dva domácí dačické týmy. Hrálo se systémem každý s každým, tudíž došlo opět i na štírské derby, kde si hráči navzájem nic nedarovali, ale vše se odehrálo v duchu fair play.

Jinak je třeba zmínit to, že o účast na turnajích elévů je mezi hráči velký zájem. Jen tak tak jsme se vešli do busu, což nás trenéry moc těší a také nás těší, že se turnaje zúčastnili další tři nováčci, pro které to byla úspěšná premiéra a určitě se v ostrých zápasech neztratili.

V samotném turnaji se výsledkově o něco více dařilo modrému týmu, který prohrál jen s pozdějším vítězem turnaje a to s týmem z J. Hradce. Modrý tým se umístil na výborném druhém místě a patří jim velká gratulace.

Pochvalu si ovšem zaslouží i tým bílých, kterým se dařilo na začátku turnaje, kdy remizovali a pak i vyhráli utkání, ale poté týmu ke konci turnaje trochu docházel dech a nakonec z toho bylo slušné páté místo.

Pořadatelé turnaje připravili v programu dvě dovednostní soutěže, první byl slalom na čas a druhou disciplínou soutěž v nájezdech. Zde musím hodně pochválit štírské hráče z bílého týmu, kteří soutěž v nájezdech vyhráli.

Na závěr musím zmínit našeho hráče Vojtu Šrámka, který na turnaj přijel jen s jednou sálovou botou (druhá zůstala omylem doma) a celý turnaj odehrál v půjčených o čtyři čísla větších botech, které mu nezištně zapůjčil trenér a tudíž i trenérova stopa zanechala na dačické palubovce otisk.

Komentář trenéra D. Placera: „Hráči tentokrát opravdu zamakali a předvedli zlepšený výkon než na minulém turnaji, chválím obě naše družstva, že si navzájem fandili po celu dobu turnaje, a rovněž oceňuji systém turnaje, kdy se hrál systém každý s každým, což hráče motivovalo ve všech zápasech odevzdat ze sebe maximum a turnaj byl dramatický až do úplného závěru.“

Sestavy:

Bílé družstvo:  Zub, Merta O., Placer, Nejedlý, Kandl D., Kurýl, Starčevský, Křivský, Šmrha

Modré družstvo:  Cuřín, Koudelka, Merta J., Šrámek, Pečený, Kříž, Fišer, Dvořák, Majer

Autor: Daniel Placer

Napsat komentář