Starší žáci zakončili sezony vítězstvím

V neděli v hrdějovické hale čekal starší žáky poslední ligový turnaj. Z důvodu vyloučení celku JokerZ ze soutěže odehráli Štíři pouze jeden zápas.

FBC Štíři České Budějovice – FBC United České Budějovice 10:7 (2:3, 5:3, 3:1)

Štíři vstoupili do zápasu v roli favorita již tradičně laxně a brzy prohrávali 1:3. Od poloviny první třetiny již hráči začali podávat lepší a koncentrovanější výkon, ale do konce úvodní periody se jim povedlo již jen snížit. Druhá část měla se odehrávala dle jednoho scénáře. Štíři si vytvořili dostatek šancí, ale vždy potom, co vyrovnali, udělali chybu v obraně a soupeř zase vedl.  Naštěstí pro hráče Štírů se jim přeci jen ke konci druhého dějství povedlo dostat do vedení 7:6. V poslední části stříleli branky už jen Štíři. Nejprve sice do vlastní branky – 7:7, ale poté už třemi brankami v řadě definitivně strhli vítězství na svou stranu – 10:7.

Komentář trenéra Lukáše Malého: „V podstatě všechny branky jsme inkasovali po vlastních chybách. Tradičně jsme se trápili v zakončení i vyložených šancí, ale ukázali jsme vyšší kvalitu a zápas zaslouženě vyhráli. Jsem rád, že jsme sezonu zakončili výhrou.“

Napsat komentář