Elévové vyloupili Meťák

Včera (v sobotu 20.1.2018) se naše elévské naděje zúčastnily dvou kol Jihočeské ligy elévů (JLE) Českého florbalu. Nominaci tentokrát provázela velká omluvenková vlna. Zranění a řádící viróza nám některé hráče poslala na lůžko, takže dostali šanci i někteří nováčci a hráči širšího kádru.

19. kolo JLE (a dohrávka 9. kola) se odehrávalo v hale SK Meťák, kde naše zelené Štíry čekal souboj s Dačicemi a Meťákem, který nasadil do boje dva týmy svých svěřenců. Kdo z našich fanoušků na tomto turnaji nebyl, velmi pochybil. Na palubovce Zelení předváděli neskutečný týmový výkon, který korunovali i parádní produktivitou a výbornou obranou, podpořenou skvělým výkonem našeho gólmana. Naši Green boys nepoznali ani jednou hořskost porážky a způsobem start-cíl celý turnaj zaslouženě vyhráli. Tuto zelenou filharmonii dirigovali z trenérské lavičky pánové Pavel Kouba a Martin Vašíček, kteří měli pro kluky jen pochvalná slova.
Je třeba pochválit i pořádající oddíl za pěkný turnaj a všechny soupeře ocenit za fair-play hru.


20. kolo JLE pořádal náš klub na již tradičním místě – ve Sportovní hale Hrdějovice. Turnaje se zúčastnily naše dva týmy, konkrétně Modří a Žlutí. Přivítali jsme hosty z Kaplice a Českého Krumlova. Tentokrát se dle soupisky více věřilo žlutému týmu, neboť modrý tým byl na poslední chvíli oslaben o nemocného hráče. Ze začátku turnaje to tak i vypadalo. Žlutí borci pod taktovkou trenéra Dana Placera vstoupili do turnaje úspěšně a vše nasvědčovalo tomu, že se papírové předpoklady vyplní. Jenže žlutým se úplně nepovedl závěr turnaje, poslední dvě utkání zaslouženě prohráli, ale i tak to nakonec stačilo na slušné třetí místo.

Modrý tým pod vedením trenéra Petra Zuba měl v turnaji pozvolnější rozjezd, ale o to mohutnější závěr. S obávanou Kaplicí vedenou trenérskou nestorkou paní Románkovou dokázal v napínavém utkání vybojovat remízu a v posledním utkání po heroickém výkonu porazily naše mladé modré naděje i své žluté kolegy a zaslouženě si vybojovaly druhé místo v turnaji. Zkrátka i v oslabené sestavě se kluci semkli a podali pěkný týmový výkon.
Pochválit je třeba i diváky, kteří dokázali zatleskat hezkým akcím všech týmů a sluší se poděkovat i všem těm, kdo pomohli z organizací tohoto turnaje.

Komentář trenéra Dana Placera: „Vezmu to postupně, u zelených se i dle postřehů mých trenérských kolegů začíná projevat lepší fyzická připravenost, která pak hráčům dovoluje odehrát celý turnaj ve velkém tempu a nasazení a tím soupeře přehrává. U žlutých a modrých nám tentokrát hodně ovlinila výsledky velká omluvenková vlna, ale i přesto kluci, kteří nakonec hráli, si zaslouží velkou pochvalu za bojovnost a přístup k zápasům. Musím hodně ocenit, že všichni naši hráči i přes důraznou hru se opravdu snaží hrát fair-play a mají respekt k soupeřům.

Sestavy:
Zelení: gólman: Kubeš, hráči: Hajný, Kouba Jan, Kouba Jakub, Vašíček, Slepička, Večerník
Modří: gólman: Prokeš, hráči: Švéda, Tinavský, Erhart, Lefan, Mešejda
Žlutí: gólman: Eliášek, hráči: Kopecký, Kandl, Myšák, Vaněk, Buzek, Nosek

Dan Placer
trenér elévů