Famózní turnajová derniéra elévů

Sobota 27.4.2019 patřila poslednímu kolu JLE. „Modří Krabi“ zamířili k budějovickému rivalovi SK Meťák a zbylé dva týmy vyrazily busem do Milevska. Po dlouhé době bylo jen minimum nominačních omluvenek, a tudíž nic nebránilo tomu, sestavit tři silné týmy.

Na turnaji v hale SK Meťák se naši modří hráči utkali se třemi týmy domácích a jedním týmem hostů z Dačic. A představení to bylo vskutku velkolepé. Tým modrých ve všech utkáních jasně dominoval a celkové skóre 36:3 vypovídá za vše. Zcela zasloužené první místo. Tým byl složen z hráčů ročníku 2008 a bylo vidět, že kluci za dva roky ušli v kategorii elévů velký kus cesty. Trenéři Ondra Havelka a Pepa Švéda měli jen pochvalná slova, a kdyby se vyhlašoval nejlepší hráč našeho týmu, určitě by měli velký problém někoho vybrat, jelikož všichni hráči podali výborný výkon, založený na týmové spolupráci. Ostatně více níže v komentáři očima trenéra Ondry Havelky.

Hráči žlutého a zeleného týmu se též nechtěli nechat zahanbit a turnaj v Milevsku odehráli ve velkém stylu. Za soupeře jim byly dva týmy Milevska a dva týmy J. Hradce. Zejména tým domácích „Pirátů“ nás prověřil ve všech herních činnostech. Žlutý tým se s Piráty rozešel smírně a remíza byla určitě pro oba týmy spravedlivá. Naši „Green boys“ bohužel s Piráty prohráli po velikém boji a pak nešťastně prohráli derby se „Žluťásky“, ale i tak nakonec brali třetí místo v turnaji a trenérka Romča Nováková mohla být spokojena. V týmu bylo hodně hráčů ročníku 2009 a tudíž tento tým má velký potenciál i v příští sezóně.

Hráči žlutého týmu pod vedením Dana Placera, po prvním remízovém utkání již nepřipustili žádnou bodovou ztrátu a turnaj díky lepšímu skóre vyhráli.
Turnajové vítězství je moc hezké, ale co bych vyzdvihl ještě více nad nějaké umístění, je přístup a chování hráčů během turnaje. V přestávkách mezi zápasy se naši hráči při společné vybíjené sami seznámili s kolegy z Milevska, a když při posledním derby zápase domácích týmů sleduji, jak naši kluci fandí svým novým kamarádům, tak z turnaje odjíždím s nádherným pocitem, že má smysl dávat dětem svůj čas na úkor své rodiny. Oba naše týmy tím krásně završily určitě povedenou sezónu.

Pořadatelům obou turnajů patří poděkování, zejména v Milevsku si zaslouží pochvalu místní DJ, který turnajovou atmosféru vylepšoval údernými songy. Přítomným divákům je třeba poděkovat za výbornou kulisu.

Komentář trenéra Ondřeje Havelky: „Dvojice trenérů, šest hráčů do pole a brankář byla kompletní výprava, která se vydala na halu SK Meťák s hlavním cílem, a to užít si florbal a zasportovat si. Klukům se od začátku dařilo plnit základní pokyny ohledně bránění, a když ne, tak se o zbytek postaral brankář Krajánek, který před posledním zápasem dokonce držel čisté konto. V útoku, po krásných kombinacích, padalo spoustu gólů. Trenéři klukům s oblibou modifikují pravidla hry a ani tento turnaj nebyl vyjímkou. Hráči dostali například za úkol, že se před každou střelou musí každý z nich dotknout míčku a podobné kulišárny. Tým nakonec prošel turnajem bez ztráty kytičky a s pocitem dobře odvedené práce byl zakončen poslední ligový turnaj.“

Komentář trenéra Dana Placera: „Předem se omlouvám za delší slovo, chci zhodnotit nejen poslední turnaj, ale i tak trochu celou turnajovou sezónu. Co se týká posledního turnaje, nemůžu být nespokojen. Kluci si mou nedávnou kritiku na výkony v předposledním turnaji vzali k srdci a přístupem na tréninku a zejména v utkáních jasně ukázali, co v nich je, a že mají velký potenciál, který se bude doufám dále úspěšně rozvíjet. Minimálně polovinu sezóny se turnajovou nominací protočilo nespočet nadějných hráčů, a z některých se ke konci sezóny staly výrazné opory. Turnajová sezóna mne hodně bavila a nejen mne i mé ostatní trenérské kolegy, kterým je třeba náležitě poděkovat za jejich nasazení a přístup. Poděkování patří také všem rodičům a příznivcům štírských barev, kteří s námi trávili turnajový čas a byli u našich úspěchů i několika málo proher. Musím zmínit zejména dodržování klubového kodexu, který si hráči vzali opravdu za svůj. Prakticky nám vymizelo zbytečné vztekání hráčů, sekání florbalkou vztekle o zem. Kluci naopak ctili hru fair-play, ve většině případů se po i nezaviněném souboji a faulu sami omluvili a mají respekt k soupeři a k rozhodčím. Ostatně již zmíněná historka o navázání přátelských vztahů se soupeři mluví za vše. Jako hlavní trenér hodnotím turnajovou sezónu jako velmi úspěšnou a již se těším na další turnajovou sezónu a nové florbalové souboje. Všem hráčům bez rozdílu děkuji za reprezentaci svého klubu a těm co přecházejí do mladších žáků, přeji hodně úspěchů.“

Sestavy týmů:
Zelení Humři: (GK) Kandl, hráči: Capl, Novák, Fišer, Kalina, Babický, Kodym J., Erhart
Modří Krabi: (GK) Krajánek, hráči: Lefan, Tinavský, Švéda, Tomáš, Vaněk, Sochacký
Žlutí Raci: (GK) Bican J., hráči: Juriga, Žák, Metelka, Strnad, Domín, Velíšek, Kopecký