Gothia cup: B15 vyhráli skupinu

V neděli 4. ledna čekaly mladé florbalisty Štírů z Českých Budějovice rozhodující zápasy v bojích o postup do play-off na největším mládežnickém turnaji na světě Gothia innebandy cupu 2015. Dorostenci z kategorie B15 nakonec svou skupinu vyhráli a postoupili do play-off A. Rozhodující duel naopak nezvládli junioři z B18 a čeká je osmifinále play-off B. Juniorky si připsali první bod, díky kterému se kvalifikovaly do čtvrtfinále play-off B.

B18

Štíři potřebovali v utkání se švédským celkem Svenljunga IBK zvítězit, aby postoupili z druhého místa do áčkového play-off, což se jim po prohře 1:3 nepodařilo. Na vině bylo zejména špatná koncovka a několik vyloučení. Jihočeši tak v  postoupili do osmifinále play-off B ze třetího místa ve skupině.

Komentář trenéra Lukáše Malého: „Nevyužili jsme několik slibných šancí a doplatili většinou na zbytečná vyloučení, když jsme v oslabení dvakrát inkasovali, což zápas prakticky při vyrovnanosti týmů rozhodlo.“

B15

Ani po dvou sobotních vítězství neměli Štíři kvůli vyrovnaným výsledkům ostatních týmů jistý postup do play-off A. Aby si ho zajistili, potřebovali bodovat. To se jim nakonec nepodařilo, když s Lindas Wawes IBK 2 prohráli 2:3, ale díky lepšímu skóre ze vzájemných zápasů tří nejlepších týmů ve skupině nakonec uhájili první pozici. Mohou se tak chystat na osmifinále play-off A, kde je čeká české derby s pražským Startem98, který již v pátek v přátelském utkání před turnajem dokázali porazit.

Komentář trenéra Lukáše Malého: „Zápas byl vyrovnaný. Jsme rádi za postup z prvního místa.“

G18

Juniorky měly na programu dvě utkání. Nejprve se střetly se švédským Fristadem GolF a prohrály 1:4. Ve druhém utkání již podaly mnohem lepší výkon a nad celkovým vítězem skupiny Växjo IBK dlouho vedly 1:0. Soupeřkám se povedlo vyrovnat až těsně před koncem. Remíza tak pro Štírky znamená, že se umístily na čtvrtém místě ve skupině a v pondělí nastoupí ke čtvrtfinále play-off B.

Komentář trenérky Petry Janošťákové: „První zápas si hráčky hrály dle svého. Ve druhém již začaly plnit pokyny a ačkoli byl soupeř ze všech, se kterými jsme se ve skupině utkaly, nejlepší, tak nechybělo málo a mohly jsme ho porazit.“

Zápasový program na pondělí 5. ledna (zápasy play-off, v případě postupu budou následovat další zápasy):

B18

18:00 FBC EAGB České Budějovice – Gjerdrum/Ullkisa (Nor) – osmifinále play-off B

B15

14:00 FBC EAGB České Budějovice – FBC Start98 Kunratice (Cze) – osmifinále play-off A

G18

16:00 FBC EAGB České Budějovice – Munka-Ljungby IBK Akademie (Swe) – čtvrtfinále play-off B

Napsat komentář