Dorostenci byli ve Švédsku krok od medaile

Třetím hracím dnem pokračoval v pondělí největší mládežnický turnaj světa, kterého se účastní i mladí florbalisté Štírů z Českých Budějovic. Na programu byly zápasy play-off. Dorostence z kategorie B15 čekaly boje v play-off A, juniorky (G18) a junioři (B18) nastoupili k play-off B. Nejlépe se vedlo Štírům z B15, kteří došli až do čtvrtfinále jako nejlepší český tým na turnaji v této kategorii.

B18

Štíry čekal souboj v osmifinále s norským týmem Gjerdrum/Ullkisa. Soupeř se dostal brzy do vedení 2:0, ale Jihočeši se nevzdali a dvěma zásahy vyrovnal Formánek. Norové se však dostali opět do vedení, které již nepustili a ve hře Štírů v power-play svou výhru potvrdily gólem do prázdné branky. Učinkování juniorů v turnaji tak po prohře 2:4 skončilo.

Komentář trenéra Jana Novotného: “Soupeř byl výrazně kvalitnější než my. My jsme předvedli výkon na hraně našich možností. Do poslední minuty jsme bojovali o postup. Děkuji hráčům za výkon.”

B15

Dorostenci díky vítězství v základní skupině nemuseli absolvovat předkolo play-off a byli nasazeni rovnou do osmifinále, kde se střetli v českém derby s pražským Startem98 Kunratice. Tedy soupeřem, kterého porazili již v přátelském utkání. Nyní to však byl vyrovnanější zápas, ve kterém tahali za delší konec po celé utkání Štíři, a nakonec zvítězili 7:4 a postoupili do čtvrtfinále, čímž vyrovnali štírské maximum na tomto turnaji.

Ve čtvrtfinále se Štíři utkali s jedním z favoritů turnaje Helsingborgem. Soupeř byl po celou dobu lepší a zaslouženě zvítězil 5:1. Štíři tak na medaile ani při třetí účastni na Gothia cupu nedosáhli a čtvrtfinále na tak velkém turnaji nepřešli již na třetím turnaji za sebou.

Komentář trenéra Lukáše Malého: “V prvním zápase se nám nejprve nedařilo proměňovat šance a poté jsme se nechali zbytečně vybláznit. Nakonec jsme ukázali větší kvalitu a zaslouženě vyhráli. Ve druhém utkání byl soupeř ve všem lepší a prostě jsme na něj neměli. I tak jsme odehráli dobrý turnaj a podali jsme ve všech zápasech maximální výkon. Věřím, že to hráče posune dále.”

G18

Štírky narazily ve čtvrtfinále play-off B na švédský celek Munka-Ljungby IBK Akademie. Jihočešky se těžko vyrovnávaly s tvrdou hrou soupeřek, které byly i herně lepší a Štírky se tak po prohře 0:7 s turnajem rozloučily.

Komentář trenérky Petry Janošťákové: “Po zranění tří hráček v prvních pěti minutách se naše hra rozpadla a bylo po zápase. Výkon hráček byl dobrý. S těmito soupeřkami můžeme ale vyhrát jen v plné sestavě.” 

Štíři vyrážejí zpět do Čech z Göteborgu v úterý 6. ledna v 15:00.

Napsat komentář