Hanšpach: „Sezonu hodnotím jako úspěšnou“

Florbalistky Štírů z Českých Budějovic se po čtyřleté pauze opět v letošní sezoně představily v 1. lize žen. Tento ligový ročník hodnotí trenér týmu Luboš Hanšpach.

„V neděli 6. 3. 2016 pro nás skončila letošní sezona 1. ligy žen, a proto Vám přináším zhodnocení letošního ročníku.  Začátek sezony se mohl zdát poněkud bídný, nepostoupili jsme v poháru daleko a základní část po deseti zápasech nevypadala zrovna dvakrát růžově a na kontě byla jedna výhra a remíza. Letošní pohár byl pojat tak, že jsme se po spojení našich dvou klubů snažili o sehrání týmu a tolik se neohlíželi na výsledky. Bohužel to nestačilo, a tak se se sehráváním a hledáním vhodných variant pokračovalo i v úvodu sezony. Proto, když se u nás objevily zápasy s výsledkem 2:12 a 3:12, tak to nevypadalo moc lákavě a i pro tým nastalo těžké období. Potýkali jsme se také s problémy v obraně, kde díky několika zraněním chybělo několik obránců. Herní výsledky jsme ale očekávali na přelomu prosinec-leden a jsem rád, že se tak stalo. První sérii výher se odstartovala na domácí půdě, kde jsme dvakrát přehráli soupeře a dodalo nám to hlavně velmi potřebnou psychickou sílu. Po Vánocích jsme dokázali ze soupeřovy půdy přivézt dalších šest bodů a nálada v týmu se zvedala. I naše hra začala být na vyšší úrovni. V posledních zápasech to bylo nahoru a dolu, protože jsme dokázali přehrát a vzít body favoritům, ale na druhou stranu se tratilo na papírově horších soupeřích. V základní části nám nakonec patřilo slušné 11. místo. Z mého pohledu hodnotím „první“ sezonu v první lize žen jako úspěšnou, jelikož většina cílů byla naplněna. Samozřejmě máme před sebou ještě soustu práce, ale první krok je úspěšně za námi.

 Do play-off jsem nechtěl dostat dva týmy – Mladou Boleslav a Plzeň.  Bohužel se mé obavy naplnily a v prvním kole play-off  si nás vybraly soupeřky z Plzně. Vzhledem k tomu, že nám v sezoně daly vždy dvouciferný počet branek, stavělo nás to do role outsidera. První zápas se odehrál v Plzni a většina lidí si myslela, že od první minuty bude jasné, kdo vyhraje. Zápas jsme prohráli pouze v jedné pasáži hry, když do naší branky dokázaly soupeřky vsítit tři branky v rozmezí tří minut. Díky několika neproměněným brejkům jsme nakonec prohráli 4:6, ale do poslední minuty byl soupeř pod větším tlakem. Hrát o pár minut déle, kdo ví, jak by to dopadlo. Před tak silným soupeřem jsme předvedli parádní výkon. V neděli nás čekala odveta na domácí půdě. První polovina zápasu nebyla moc atraktivní a neplnily se úkony, které jsme si stanovili. Do poslední třetiny jsme vstupovali za stavu 0:4, vypadalo to tedy na jasnou výhru hráček z Plzně. V posledních dvaceti minutách ze sebe naše holky vydaly vše, začaly více napadat, dokázaly znovu soupeře vykolejit a poslední třetina skončila 5:1 v náš prospěch. Bohužel jsme v prodloužení nedokázali znovu zužitkovat stoprocentní příležitosti a čekaly nás nájezdy. Z nich bohužel jako vítězové vzešly hráčky Plzně a první kolo play-off bylo uzavřeno.

Oba dva zápasy, které se odehrály, patřily k nejlepším zápasům z celé sezony. Ukázali jsme, že jsme se někam dokázali posunout a i trenér soupeřek nám osobně vysekl poklonu za velký posun vpřed a řekl také, že nečekal takové drama v obou utkáních. Zápasy byly velmi atraktivní pro diváky, protože se každý zápas přelíval z jedné strany na druhou. Z mého pohledu jsme ukončili sezonu s hlavou nahoře, díky tomu co jsme dokázali předvést proti tak silnému soupeři s letitými zkušenostmi.

Chtěl bych poděkovat všem hráčkám za letošní sezonu, předvedené výkony, strávený čas na cestách a trénincích. Těším se na další sezonu.“

Hanšpach Luboš

Napsat komentář