Hektický finiš před koncem přestupního období

Přestože do konce roku na štírské týmy nečekají žádné zápasy, dít se toho bude ještě překvapivě mnoho. 31. prosince totiž končí přestupní období a takhle čilý závěr roku málokdo ve Štírech pamatuje. Pohyb hráčů a hráček je oběma směry už od konce listopadu, kdy muže posílil Michal Měřička z Písku, dorostence Michal Huboňa z Jindřichova Hradce a ženy mezi sebou přivítaly Annu Holemářovou, která naposledy hrála v Mladé Boleslavi. Následoval odchod Daniela Tesaře do Českého Krumlova. Poté co junior v září přerušil kariéru, v prosinci na ní navázal v Krumlově. Štíři také umožnili hostování v United do konce sezony Elišce Šillerové.

 V závěru roku se chystá jeden velký gólmanský návrat, Karel Kotoun chce ukončit angažmá ve Spartě a vrátit se „domů“. Do Štírů také jde Martin Hrmo z Velešína (mimochodem u nás s florbalem začínal) a v jednání je přesun Miroslava Majnera z United. Oba už s muži trénují od začátku prosince. Zájem o štírský dres také projevili z United dorostenec Filip Tondl a hráč mužského áčka Tomáš Zavacký, záležet však bude na postoji jejich současného klubu.

Samozřejmě se také netrpělivě očekává, jak se k zápasům v novém roce postaví letošní prvoročáci na vysokých školách. Ve štírských kuloárech se proslýchá, že dres by znovu mohl obléknout Marek Fučík nebo Filip Haas. Vášnivě se spekuluje i o Patriku Veselém, kterého by prý rád viděl na tréninku kouč mužů Jiří Kratochvíl. „Je to velmi citlivá záležitost a zatím se k tomu nechci vyjadřovat,“ odvětil Kratochvíl.

Napsat komentář