Junioři dobyli Otrokovice

První víkend na Moravě mají za sebou junioři. Po únavné cestě do Brna podlehli tamnímu Hattricku 6:9, o den později už v Otrokovicích podali lepší výkon a odvezli si všechny body za vítězství 5:2. V tabulce 1. ligy skupiny Východ patří Štírům čtvrtá příčka .

V sobotu na Hattricku Brno předvedli junioři co to znamená „špatný vstup do utkání“. V osmé minutě praktiky bez boje prohrávali 0:4. Pak sice Lukáš Fořt z individuální akce snížil, jenže následoval další gól v hostující síti. Do druhé části šli Štíři s tím, že už se po dlouhé cestě probrali, a hned v prvním střídání snížili na 2:5. Nabuzení zchladil nesportovní počin domácího útočníka, který v momentě, kdy nikdo na hřišti nehrál, a po buly se čekalo na vrácení míčku na půlku Hattricku, se ho rychle sám ujal u branky Štírů a bez okolků ho nahodil za záda brankáře – 2:6. Pak se hrál vyrovnaný a neurovnaný florbal s góly na obou stranách. Ve třetí třetině byli Štíři agilnější, vynutili si dvě přesilovky a snížení na konečných 6:9.

Junioři se poté přesunuli k noclehu na zámek Račice, aby odtud v neděli po společné snídani vyrazili do Otrokovic. Úkol zněl jasně: postavit obranný val a útočit z brejků. V 5. minutě vycházela taktika dokonale, když ze dvou střel na branku, vytěžili Štíři vedení 2:0. Z nastavené strategie nebylo potřeba ustupovat, zvlášť, když v 15. minutě Matěj Beniačik zajistil vedení už 3:0. Ve druhém dějství Štíři stále dobře bránili, avšak přechod do útoku byl o dost horší, a tak byli pod značným tlakem. Gólman Jakub Šítal ovšem kapituloval poprvé až ve 37. minutě, načež ve 40. minutě odpověděl Filip Kyrian gólem z trestného střílení. Když ve 44. minutě zkompletoval Patrik Holý hattrick (druhý ve dvou dnech), bylo o vítězi prakticky rozhodnuto. Otrokovicím nepomohlo, že téměř polovinu času třetí třetiny strávily v přesilovce, neboť na štírské brance byl nápis Zavřeno.

Komentář trenéra Jiřího Kratochvíla: „Kluci ukázali, že jsou na tom fyzicky velmi dobře, protože celý víkend jsme zvládli jen se 13 hráči v poli. V sobotu jsme až příliš hořeli v obraně a dělali individuální chyby hned od začátku, což nás stálo lepší výsledek. V neděli to byl stoprocentně týmový výkon podpořený výraznými individuální počiny Jakuba Šítala a Patrika Holého. Ale za nasazení musím pochválit opravdu všechny hráče včetně náhradního brankáře Kryštofa Ernsta, který se staral o správnou atmosféru na střídačce.“

Statistiky utkání:

https://online.ceskyflorbal.cz/20192020/online-263187.htm
https://online.ceskyflorbal.cz/20192020/online-261776.htm