Junioři doma naplno bodovali

FBC Štíři České Budějovice – Sokol Erupting Dragons H. Brod 9:3

Do klíčového zápasu posledního turnaje juniorů šli Štíři s jasným cílem, porazit soupeře a pojistit si 6. místo Od začátku zápasu jsme tomuto cíli vyšli maximálně naproti. Zodpovědně hráli dozadu a vytvořili si poměrně velký tlak, který vyústil v přesilovou hru. Tu v 6. minutě zužitkoval po parádní nahrávce Mušky Tesař. Za 30 vteřin, přidal další gól Fencl a stav byl 2:0. Soupeř se ještě zmohl na kontaktní gól, ale do konce první třetiny se za Štíry prosadil ještě Pátý, Froněk a Mojžíš. Stav byl tedy 5:1. Druhá třetina se odehrála v celkem klidném tempu, soupeř hrozil více, než v 1. třetině, ale stále jsme měli v zápase převahu a ta nám přinesla gól, o který se postaral Fencl. Stav byl 6:1. Ve 3. Třetině s tímto výsledkem chtěl soupeř něco udělat, ale dva rychlé góly Štírů pojistily tento zápas, který nakonec skončil za stavu 9:3.

Poměr střel: 29-13.

Branky a nahrávky: Tesař(Muška), Fencl(Krajčovič), Pátý(Tesař), Froněk(Tesař), Mojžíš(Rybka), Fencl(Čížek), Pátý(Froněk), Rybka(Čížek), Rybka(Mojžíš)

FBC Štíři České Budějovice – FBC Trutnov 2:1

V posledním zápase sezóny jsme chtěli vrátit Trutnovu porážku z minulého zápasu a rozloučit se před domácím publikem výhrou. První třetina sice nepřinesla žádnou branku, ale hra Štírů stála za to. Přestříleli jsme soupeře v poměru 14:2. Ve druhé třetině jsme pokračovali v tlaku, ovšem soupeři se podařilo proměnit jeden z brejků a ujal se tak vedení 1:0. Toto vedení i přes velký tlak a plno střel na branku vydrželo až do času 42:57, kdy konečně ukončil štírské trápení v koncovce Melíšek, který dokázal překonat skvěle chytajícího Vosyku. O minutu později pak Melíšek dokončil započatý obrat, když krásnou nahrávkou našel před odkrytou bránou Froňka, který se v takových pozicích nemýlí. Štíři ukončili sezónu ziskem šesti bodů a dosáhli tak na 6. místo v tabulce.

Poměr střel: 33:10

Branky a nahrávky: Melíšek(Pátý), Froněk(Melíšek)

Napsat komentář