Junioři mají za sebou kvalifikaci

Dvěma utkáními ukončili Štíři své působení v kvalifikaci celostátní ligy juniorů. V sobotu dma podlehli Mladé Boleslavi 1:13 a v neděli nestačili v Praze na Black Angels v poměru 2:7. Ve skupině C jim tak patří čtvrté místo a přesun do 1. ligy – skupina Západ.
„Odehráli jsme šest náročných utkání během tří týdnů. Klukům nemohu upřít snahu, ale soupeři byli nad naše síly,“ zhodnotil kvalifikaci trenér Jiří Kratochvíl.

V sobotu proti Mladé Boleslavi sehráli mladí Štíři zatím nejméně povedené utkání – herně i výsledkově. Favorit už po první třetině vedl 4:0 a postupně skóre navyšoval. Štírům se nedařilo v obraně, ani v útoku.

V neděli odcestovalo do Prahy jen 13 hráčů včetně dvou brankářů a Štíři se rozhodli hrát proti Black Angels s hodně zataženou obranou. Bohužel, individuální chyby v rozehrávce znamenaly góly v jejich síti a když se k tomu přidala opět neproduktivita v brejkových situacích o vítězi bylo rozhodnuto.
„Hráči dobře plnili taktické pokyny, ale srazily nás individuální chyby, z nichž jsme inkasovali minimálně tři góly. Nicméně musím kluky ocenit za bojovný výkon a nasazení,“ podotkl trenér Jiří Kratochvíl.

Nyní mají junioři dva víkendy pauzu a pak pro ně začne 1. liga, kde bude cílem vybojovat postup do play-off.

2019-09-28 FBC Štíři JUNIOŘI /CE soutěž juniorů Bolka