Junioři porazili lídra své skupiny

Správnou nohou vykročili junioři do nového roku 2020. O den později ale také klopýtli. Přesto z těžkého dvojzápasu s Hattrickem Brno a Panthers Otrokovice získali další tři body do tabulky 1. ligy – skupina Východ.

V sobotu do Budějovic přijel lídr tabulky Hattrick Brno. V prvním vzájemném duelu na Moravě Štíři zaspali začátek a podobnému selhání teď chtěli zabránit. A to se jim povedlo. Ve 2. minutě je poslal do vedení Tomáš Hanák a v 11. zvýšil na 2:0 Patrik Holý. Domácí hráli zodpovědně a byli lepším týmem. Na gól hostů dokázal rychle odpovědět Tomáš Brzobohatý a do šaten se šlo za stavu 3:1. Ve druhé části byl scénář podobný, Štíři nepouštěli soupeře do tlaku a opět třetinu vyhráli poměrem 3:1. Zkraje závěrečného dějství se Brnu podařilo zkorigovat stav v přesilovce, ale jen na 20 vteřin než se trefil Ondřej Veselý po akci Davida Camrdy. O minutu později přidal osmý gól Tomáš Brzobohatý a zbytek utkání už si Štíři pohlídali a zvítězili 8:4.

Také do zápasu s Pantery z Otrokovic nastoupili Štíři dobře. Z pečlivé obrany přecházeli do útoku a po jednom z nich je poslal do vedení Lukáš Tinavský. Škoda, že domácím vůbec nevyšel úvod druhé části. Dva slepené góly z 23. minutě vlily naději a energii do žil Otrokovicích, kteří převzali otěže zápasu a začali to být Štíři, kteří se nemohli dostat do pořádné šance. Dlouho ta zůstával stav 1:2, až ve 46. minutě se prosadil dalekonosnou střelou Matěj Beniačik a srovnal skóre. Rozhodnutí přišlo záhy. Nejprve Štíři neproměnili samotný únik a z brejku inkasovali. Jakub Šítal poté ještě zneškodnil trestné střílení, ale ani při hře bez brankáře se domácí už neprosadili a prohráli 2:3.

Komentář trenéra Jiřího Kratochvíla: „Proti Hattricku jsme odehráli velmi pěkný zápas. Všechny tři útoky se střelecky prosadili, kluci vydrželi po 60 minut hrát v tempu a zodpovědně. Také s Otrokovicemi jsme hráli dobře, ale chyběla nám lepší střelecká muška a větší klid v zakončení. Často jsme situace řešili příliš zbrkle. Každopádně tři body z víkendu jsou dobré. Snad je hned o dalším víkendu v Hradci Králové a Náchodě potvrdíme.“

Statistiky utkání najdete zde:
https://online.ceskyflorbal.cz/20192020/online-275076.htm
https://online.ceskyflorbal.cz/20192020/online-275496.htm