Junioři přivezli z Písku tři body

FBC Štíři České Budějovice – FBC Sokol Písek 3:4 (0:2, 1:2,2:0)

Štíři vstoupili do zápasu velmi špatně. První gól inkasovali v čase 0:09, druhý v čase 1:34. Potom se hra alespoň trochu vyrovnala, ale za celou první třetinu si Štíři nebyli schopni vypracovat žádnou příležitost ani pořádně vystřelit na branku. Ve druhé třetině se hra vyrovnala a šance začali počítat i Štíři. Tu největší měl v přesilovce Mrzena, ale nedokázal skákavou přihrávku bekhendem trefit do prázdné branky. Brzy po skončení naší přesilovky se hráči Písku prosadili po závaru před naší brankou potřetí. A když další štírské nedorozumění potrestal Písek čtvrtým gólem, vypadalo to, že se Štíři už na odpor nezmohou. Štíři ale pokračovali ve zlepšeném výkonu a odměnou jim byl první gól, když Zeman se Šefrnou sebrali píseckým hráčům míček a Šefrna se v samostatném úniku nemýlil. Vzápětí Caha zakončil další samostatný únik ukázkovým blafákem, ale prázdnou branku netrefil. Hned na začátku třetí třetiny si Perekovu střílenou přihrávku srazili písečtí obránci do vlastní sítě a Štíři začali mít postupně navrch. Vyjádřením jejich převahy však byl pouze jeden gól z hole Rybky dvě minuty před koncem. Závěrečná více než minutová power-play už přinesla jen několik závarů před píseckou brankou, ale vyrovnat už se Štírům nepodařilo.

Snipers Třebíč – FBC Štíři České Budějovice 5:8 (0:1,3:1,2:6)

Do druhého zápasu vstoupili Štíři mnohem aktivněji a od začátku si vytvořili převahu a i spoustu šancí, gól však vstřelil až na začátku čtvrté minuty Perek. Pak si Štíři vybrali hluchou pasáž, kdy dovolili soupeři hru vyrovnat a závěr třetiny byl opět ve znamení náporu Štírů, ale bez gólového efektu. Druhá třetina nabídla jiný obrázek, což bylo způsobeno i prostřídáním sestavy. Třebíč vyrovnala hru a díky chybám a začala mít i víc šancí. V polovině utkání bylo vyrovnáno. Pak bylo proti Štírům nařízeno trestné střílení za Kalného sekání. Trestné střílení sice Procházka zlikvidoval, ale z následné přesilovky se soupeř ujal vedení na 2:1. Pak se třebíčští prosadili ještě jednou, ale ještě v poslední minutě snížil na 3:2 Sedlák. V závěrečné třetině si zredukovaná sestava opět vynutila převahu, tentokrát podpořenou i gólově. Sedlák dalšími dvěma brankami završil hattrick, další gól přidal Mrzena a definitivní uklidnění na štírské hole přinesl gól Matějčka. V závěrečné už trochu rozhárané části ještě vstřelily oba týmy po dvou gólech.  Za štíry skórovali Semotán a Matějček.

Celkové hodnocení: „Turnaje se zúčastnilo 18 hráčů do pole + 2 brankáři, všichni hráči odehráli v každém zápase alespoň jednu třetinu. Hráči Č. Krumlova byli dopsáni na soupisku necelých 24 hodin před Turnajem. Až se sestava stabilizuje, může tým juniorů ještě vylepšit loňské umístění.“

Sestava: Procházka, Kopačka – Řehout, Podlaha, Caha, Kalný, Perek, Mrzena, Zeman Jan, Sedlák, Malát, Schreib, Štěpka, Šefrna, Irra, Rybka, Semotán, Tomandl, Matějček, Hanák.

Napsat komentář