Junioři si dojeli pro první výhru do Hradce

Úvodní utkání ve skupině Východ 1. ligy juniorů zvládli Štíři na výbornou. Z Jindřichova Hradce přivezli výhru 6:3. Ta se však nerodila úplně lehce.

Zápas měl v začátku dobré tempo a Štíři udeřili jako první z brejku, který proměnil v 8. minutě Sekyrka. V následujícím střídání se do tlaku dostala i další lajna hostů a Morávek poslal odražený míček do hradecké sítě podruhé. Štíři poté kontrolovali tempo hry, poctivě bránili a hrozili z brejků. Na úplném konci třetiny ovšem chaoticky střídali a domácí toho využili ke snížení.
Ve druhém dějství byli aktivnější Hradečtí, ale do větších šancí je zodpovědně hrající Štíři nepouštěli. A co prošlo, pochytal jistý Ernst v brance. Ve 29. minutě navíc Štíři dobře zatlačili na rozehrávku domácích a z gólu se mohl radovat Veselý – 3:1. Po chvíli sice hosté snížili po individuální akci, ale ve 38. minutě je průnikem po mantinelu a přesným projektilem zchladil Morávek, který hostům vrátil dvoubrankové vedení.
Třetí třetina slibovala drama, ale výstavní šibenice Sekyrky ze 45. minuty hosty uklidnila, zatímco domácím zřejmě docházely síly a do souvislého tlaku se nedostali. Definitivně pak rozhodl v 56. minutě střelou k tyči Brzobohatý. Nic na tom nezměnila ani nešťastná teč Štíra Brožka do vlastní sítě, která určila konečné skóre 6:3 pro hosty.

Komentář trenéra Jiřího Kratochvíla: „Kluci předvedli ukázkový bojovný výkon. Bylo to vítězství celého týmu, všichni makali a nakonec to střelecky rozhodl třetí útok. Pochválit ale musím opravdu všechny hráče v čele s brankářem. V tomto trendu musíme pokračovat, zlepšit produktivitu a věřím, že pak přijdou další výhry.