Ženy i po čtvrtém zápasu bez bodu

V sobotu 19. 10. odehrály Štírky druhý turnaj sezóny v Týně nad Vltavou proti Jihlavě B a Pelhřimovu. Oba zápasy měly obdobný průběh. Holky makaly od začátku do konce, měly více míček na hokejkách, více šancí, ale přesto vyšly bodově naprázdno.

První zápas byl celý v naší režii, po jednom ze samostatných úniků jihlavských hráček jsme inkasovaly na konci první třetiny 0:1. Zbytek zápasu jsme tohle manko doháněly, střílely na bránu, ale ta byla pro nás zakletá, žádná šance se nepodařila proměnit. V poslední minutě jsme zkusily hru bez gólmanky a necelých čtyřicet vteřin před koncem jsme dostaly gól do prázdné brány. (Štírky x Jihlava B – 0:2)

Druhý zápas byl mnohem vyrovnanější. Situace byly krásné na obou stranách. Diváci se nemohli ani na chvíli nudit. Po první třetině jsme vedly jsme 1:0, Pelhřimov vyrovnal na 1:1 až v druhé, ale než jsme se vzpamatovaly prohrávaly jsme 1:3 po dalších dvou rychlých brankách v naší síti. Na začátku třetí třetiny jsme výsledek stáhly na rozdíl jedné branky. K vyrovnání bylo dost šancí, ale totéž platí pro druhou stranu Pelhřimova, který mohl korigovat výsledek mnohem výraznějším rozdílem. Hru v šesti hráčkách jsme bohužel zkusit nemohly, protože nám tři minuty do konce vyloučily Klárku Dudovou za nedovolané vrážení. (Štírky x Pelhřimov 2:3)

„Přestože holky nezískaly ani bod, nedá se jim upřít bojovnost od prvního do posledního hvizdu. Začalo se jim dařit hrát cvičené situace z tréninku. Jen škoda všech neproměněných šancí. Myslím, že holky nejvíc potřebují zapracovat na herním sebevědomí a mladé hráčky získat herní praxi v ženské soutěži.“ hodnotí zápasy trenér.