Junioři zahájili přípravu na sezonu turnajem ve Strakonicích

Memoriálem Petra Adlera ve Strakonicích začali junioři přípravu na novou sezonu v nejvyšší lize. Pro řadu hráčů včetně tří dorostenců byl memoriál vůbec první turnaj, kde se střetli s dospělým florbalem. „A musím říct, že všichni obstáli dobře,“ řekl trenér juniorů Jiří Kratochvíl.
Jeho nový tým se v pátek utkal ve skupině s Pelhřimovem (4:2), Strakonicemi (1:2) a Milevskem (1:4). Druhý den ho čekaly týmy Strakonice B (1:1), znovu Pelhřimov (2:2) a Rokycany (5:0). V nedělním čtvrtfinále se poté střetl opět s Milevskem a pro prohře 0:2 pro něj turnaj skončil. V konečném pořadí obsadil nejmladší tým turnaje páté místo z osmi celků.
„Sehráli jsme šest vyrovnaných utkáních se zkušenějšími týmy, což je pro naše mladé hráče dobrá škola. Často bylo na nás, abychom tvořili hru proti zatažené obraně, a na to z ligy vůbec nejsme zvyklí. Sestava také spolu hrála poprvé, zkoušeli jsme různé kombinace a hledali možné souhry. I přes tyto překážky mě náš herní projev příjemně překvapil, chybělo tomu akorát kvalitnější zakončení, ale na tom budeme pracovat hned v Kašperských Horách,“ uvedl trenér s tím, že v pondělí odjíždí juniorka na pět dní na Šumavu na soustředění.

Po návratu začne s pravidelnými tréninky, na konci srpna se zúčastní kvalitně obsazeného juniorského UNYP Cupu v Praze a už 4. září ji čeká první ligový duel nové sezony.