Junioři zakončili sezónu výhrou

Už dopředu věděli, že to bude jejich poslední zápas v této sezoně a že nepostoupí do play-off. Přesto junioři v Jindřichově Hradci nic nevypustili a naopak suverénním výkonem si došli pro sladkou tečku za sezonou v podobě výhry 9:4.
Štíři byli od začátku aktivní a už ve 2. minutě dostali k dobru přesilovou hru. Gólově ji však nezužitkovali, podobně jako tu z 12. minuty, kdy už ale také po brejku prohrávali 0:1. Až třetí početní převaha v úvodní třetině skončila gólem z hole Lukáše Tinavského. Domácí ovšem utekli hostující obraně i podruhé a ta šanci hasila jen za cenu trestného střílení. Gólman Jakub Šítal na kličku nedosáhl a tak se šlo do kabin za stavu 2:1.
Série vyloučení pokračovala i na začátku druhé třetiny, ale tentokrát si šel odpočinout nejprve Matěj Beniačík, po necelé minutce k němu ale přisedl i hráč Hradce. V následné hře 4 na 4 se prosadil Daniel Chvosta a vyrovnal skóre. Štíři byli aktivnějším týmem a ve 29. minutě je nechytatelným projektilem poslal do vedení Lukáš Fořt. Domácí Hradec vyrovnal z další přesilovky. Pak už se ale začala projevovat štírská převaha. Tinavský v 35. minutě využil rozehru standardní situace v podání Daniela Kolína, který o tři minuty později nastřelil břevno a odražený míček poslal za záda bezmocného brankáře Matyáš Sirotek – 3:5.
Když se ve 44. minutě prosadil David Camrda a ve 46. minutě zkompletoval v přesilovce hattrick Tinavský bylo o vítězi prakticky rozhodnuto. V závěru se ještě podruhé prosadili oba dorostenci Poncar se Sirotkem a domácí už jen potrestali závěrečný pokus Štírů bez brankáře a upravili konečný účet na 4:9.

Komentář trenéra Jiřího Kratochvíla: „Zasloužená výhra na závěr sezony. Všechny tři útoky předvedly dobrý výkon. Bohužel už nám o nic nešlo, protože jsme se o play-off připravili v předchozích zápasech.“

Statistiky z utkání najdete zde:
https://online.ceskyflorbal.cz/20192020/online-275671.htm