Junioři získali v Hradci Králové tři body

V posledním kole čekal juniory nejdelší výlet do Hradce Králové. Za soupeře měli Okříšky a Jaroměř.

FBC Štíři Č. Budějovice – PSKC Okříšky 3:4 (1:2,0:1,2:1)

Karty byly pro Štíry před tím to utkání rozdány takto: Výhra jistota třetího místa a šance na druhé místo. Remíza téměř jistě třetí místo. Prohra čtvrté místo.

Soupeř nastoupil jen se sedmi hráči do pole a na začátku získal převahu, kterou zúročil dvěma góly. Štírům se povedlo snížit až v závěru první třetiny zásluhou dvojice Bíca – Štěpka.

Hned na začátku druhé třetiny inkasovali Štíři potřetí, když špatně zavřeli hráče u mantinelu, ten se mezi nimi protáhl a pohotovou střelou zvýšil na 3:1 pro Okříšky. Asi klíčový moment celého zápasu přišel na začátku třetí minuty druhé třetiny, kdy se Štírům naskytla možnost hrát minutu a půl přesilovku 5 na 3 ale sehráli jí velmi špatně.

Až na začátku třetí třetiny vstřelili Štíři druhý gól, který byl kopií toho prvního. Bíca našel v předbrankovém prostoru Štěpku a ten snížil na 2:3 a Štíři si přece jen vynutili nad už unaveným soupeřem převahu a šance, i když tu největší měly Okříšky, když si jinak velmi dobře hrající obranná dvojice Blažek – Vinkler špatně rozebrala hráče při standardní situaci, ale hráč Okříšek ze dvou metrů neuvěřitelně minul prázdnou branku. S přibývajícím časem začali Štíři i více riskovat při napadání a tím pádem se začala objevovat okénka v obraně. Ve 12. minutě zastavil Vlček míček směřující za obranu na volného hráče vysokou hokejkou a následoval samostatný nájezd, ze kterého soupeř zvýšil na 4:2. Minutu a půl před koncem sáhli Štíři ke hře bez brankáře a 20 vteřin před koncem upravil na konečných 3:4 Svintek. Víc už Štíři nestihli.

Hodnocení: Měl jsem pocit, že zatímco soupeř dával góly celkem snadno, my se na každý gól strašně nadřeme. A jak už jsem zmínil v článku, do výsledku zápasu výrazně promluvila zpackaná přesilovka 5 na 3, kdy jsme soupeřova brankáře v podstatě neohrozili.

FBC Štíři Č. Budějovice – TJ Sokol Jaroměř 7:3 (1:1,3:1,3:1)

V posledním zápase se Štíři chtěli rozloučit vítězstvím. Soupeř, pokud si chtěl udržet šance na záchranu, musel bezpodmínečně bodovat. Jaroměř se snažila hrát od začátku aktivně a Štíři odpovídali stejnou mincí, takže se hrál rychlý a důrazný florbal se šancemi na obou stranách. Ze Štírů měl nejblíže ke gólu Podlaha, ale třikrát trefil z dálky brankovou konstrukci. První gól zápasu dal v 8. minutě Jaroměřský Hejzlar, za Štíry srovnal v 10 minutě po Bícově pěkné individuální akci Schreib.

Důležitý moment zápasu přišel na začátku druhé třetiny, kdy jaroměřský kapitán Hroneš dostal dvouminutový trest za hru hlavou a následně za protesty 2 + 10. První přesilovku zužitkoval gólově po další Bícově přihrávce Vlček a hned po skončení druhé přesilovky se po Drobišově přihrávce trefil Caha. V 11. minutě zvýšil na 4:1 svou druhou brankou Vlček po přihrávce Svinteka, soupeř ještě na koci druhé třetiny snížil na 4:2 gólem Jarkovského.

V 6. minutě třetí třetiny putoval na trestnou lavici Bíca za nedovolené bránění a soupeř se uchýlil k poněkud nesportovnímu kroku, když se rozhodl reklamovat nesprávné vybavení Cahovy hokejky (odlišná čepel a držadlo), čímž chtěl získat dvouminutovou přesilovku 5 na 3. Vzhledek tomu, že X3M a Salming jsou jedna firma, tak rozhodčí Cahu nevyloučili, ale nevyloučili ani jaroměřského kapitána. Půl minuty před Bícovým návratem se síly vyrovnaly a následnou přesilovku gólově zužitkoval po Vlčkově přihrávce Štěpka. Soupeř ještě jednou snížil na 5:3 zásluhou Nožičky. Závěrečné riskantní napadání soupeře potrestali Bíca se Štěpkou dvěma góly. Závěr zápasu ještě “ okořenila“ jedna zbytečná strkanice před naší brankou kdy jeden z jaroměřských hráčů trochu zbytečně zajel do gólmana Kopačky a Podlaha s Vlčkem se rozhodli chránit svého gólmana. Rozhodčí už se rozhodli nevylučovat a zápas se dohrál.

Hodnocení:  Hráči zaslouží za přístup k zápasu pochvalu. Jaroměř neměla takovou kvalitu jako Okříšky, ale její hráči hráli s maximálním nasazením a nevypustili jediný souboj, takže to nebyl lehký zápas, který jsme ale zvládli a zaslouženě vyhráli.

Sestava: Procházka, Kopačka – Vlček, Podlaha – Vinkler, Blažek – Svintek Caha Drobiš – Vácha, Bíca, Štěpka – Schreib, Liška, Körner.

Napsat komentář