Juniorky přivezly z Týna nad Vltavou 3 body

V neděli 23.2. 2019 odjely juniorky ke dvěma zápasům do Týna nad Vltavou.

První zápas mezi domácím týmem Dračic a Štírkama začínal již v 9,00hod a na některých Štírkách bylo vidět, že jsou ještě jednou nohou v posteli. Než si juniorky stihly všimnout, že rozhodčí odpískala začátek zápasu byl stav v 34. vteřině 0:1. Vstřelený gól byl jak ledová sprcha, Štírky se probudily a od 2. minuty začaly brankářku domácího celku zasypávat střelami. V 2. minutě zazvonilo břevno po střele Evči Stehlíkové, poté se neprosadily před brankou Týna Terka Kubešová a Nikča Fuková. Bohužel i přesto, že více šancí si vypracovaly Štírky, tak v 6. minutě se v ojedinělé šanci prosadily opět Dračice 0:2. I přesto že do konce třetiny si holky vypracovaly několik dalších šancí, v 9. minutě lovila míček ze sítě znovu nová budějovická gólmanka Anežka Dudáčková.
V přestávce si Štírky vyslechly od trenérek několik ostrých slov a do druhé třetiny nastoupil úplně jiný tým. Štírky byly u každého balonku dřív než soupeř a začala se dařit kombinace směrem dopředu. V 18. minutě byla vyloučena domácí hráčka za sekání. Štírky se usídlily v přesilovce na polovině soupeře a ostřelovaly domácí gólmanku. Nejdřív trefila Karolína Hrubá tyčku, poté branku minula Evča Stehlíková. Do svých rukou to poté vzala Denisa Řehořová a po nahrávce od Káji Hrubé prolomila střeleckou nemohoucnost budějovického týmu 1:3.
Při rychlém protiútoku po rozehrání na středu hřiště, podržela tým výborným zákrokem Anežka Dudáčková. O 2. minuty později vystřelila na domácí gólmanku z dálky Nikča Fuková a nějakým zázrakem se míček rychlostí asi 1m v hodině dokutálel mezi nohama domácí brankářky do branky 2:3. Ve 24. minutě, po nahrávce od golmanky Anežky Dudáčkové, vymetla šibenici domácího týmu Lucka Bicková a ukončila tím 2. třetinu za stavu 3:3.
Do 3. třetiny se nastoupily Štírky opět smolně, když po nedůrazném souboji odskočily soupeřky opět o gól na 3:4. Poté se povedla krásná kombinace při přechodu do útoku a po nahrávce Karolíny Hrubé srovnala stav na 4:4 Evča Stehlíková. V 39. minutě se po nahrávce od Anežky Dvořákové prosadila opět Lucka Bicková 5:4. Štírky se nechaly uspat dobrým vývojem utkání a polevily v koncentraci. Naší obranou proběhla jak kužely Jana Nováková z Týna a srovnala stav na 5:5. Poté Štírky měly několik slibných šancí, kdy branku minuly Evča Stehlíková a Terka Kubešová. Ale euforie ze vstřeleného golu byla nakonec na straně domácího publika 12. vteřin před koncem upravily domácí hráčky výsledek utkání na 4:5.

Do druhého utkání nastoupily Štírky proti juniorkám z TJ Sokol Královské Vinohrady. Na hřiště vstoupil od začátku úplně jiný tým, než v prvním zápase. Od začátku byli budějovické hráčky lepším týmem a hráli krásný kombinační florbal. Branková konstrukce zazvonila nejdřív Evče Stehlíkové, poté po výletu z obrany minula branku Terka Procházková. Přesto se z ojedinělé šance nakonec trefily Vinohrady a to i přesto, že na střely na branku to bylo 10:2, tak stav utkání byl ve 4. minutě 0:1. Do konce třetiny měli možnost dát gól ještě Áďa Robehauptová a Nikča Fuková, ale brankařka pražského týmu byla proti.
V 19. minutě byla vyloučená Vinohradská útočnice za vrážení a v přesilové hře konečně protrhla střeleckou smůlu po krásné kombinaci s Luckou Bickovou, Evča Stehlíková 1:1. V druhé třetině si několik dalších šancí vypracovaly téměř všechny hráčky budějovického týmu, až se na to nemohla koukat Anežka Dvořáková a po kombinaci s Luckou Bickovou vstřelila nádherný gól, když se míček odrazil z břevna za záda gólmanky 2:1.
Na začátku třetí třetiny podržela tým Anežka Dudáčková při rychlém protiútoku Vinohrad. Většina poslední třetiny se odehrála na polovině soupeřek, ale i přesto vstřelily Štírky už pouze jeden gól, když se po kombinaci s Denčou Řehořovou trefila znovu Evča Stehlíková 3:1.

Zlatého bludišťáka za nejužitečnější hráčku turnaje si odnesla domů Lucka Bicková, která od začátku sezony patří k oporám juniorek. Pouze Lucka Áďa R. odehrály všechny zápasy Štírek v této sezoně. Lucka je aktuálně nejlepší v kanadském bodování celého týmu a v rámci  bodování celé soutěže je na 12. místě. Přitom všechny hráčky, které jsou v kanadském bodování před ní jsou o 1 až 3 roky starší.

Komentář trenérky Elišky Tibitanclové: „Celý turnaj jsme bojovali s naší střelbou. Za vše hovoří zápas proti Vinohradům, kdy jsme na jejich branku vyslali kolem 40 střel a proměnily pouze 3 střely v gól. Tento turnaj nám ukázal, že musíme významně zabrat v tréninku, pokud chceme sezonu zakončit podle našich plánů. Na druhou stranu byl tým opět složený z 60% z dorostenek, které v juniorské soutěži sbírají v této sezoně první zkušenosti. Obrovskou pochvalu se za tento turnaj zaslouží gólmanka Anežka Dudáčková, která i přesto, že mezi tyčemi klečela poprvé, odchytala výborné dva zápasy. Velmi dobré výkony předvedli též obránce Anežka Dvořáková, Denisa Řehořová, Lucka Bicková a Áďa Robehauptová na centru.“