Starší žáci v domácím prostředí dvakrát zvítězili

V městské Sportovní hale odehráli Zelení starší žáci další dvě utkání. V tom prvním byl klukům soupeřem tým Došwich Milevsko a jednalo se již o třetí vzájemný zápas. Toto utkání bylo rozhodně tím nejvyrovnanějším. Štíři byli častěji na míčku a snažili se kombinovat na útočné polovině. Hraje se ale na góly. V tom bylo Milevsko v prvních dvou třetinách lepší a efektivnější. Až ve třetí části Štíři definitivně zlomili odpor soupeře a zaslouženě dovedli utkání do zdárného konce. Zvítězili 9:5.
Druhý duel s Dačicema měli kluci opět trochu pomalejší rozjezd a problém s koncovkou. Od druhé třetiny byl ale na hřišti už jen jeden tým a Štíři zvítězili vysoko 13:4.

Komentář trenéra Jakuba Junga: „Kluci domácí turnaj zvládli. Hráli aktivně a odvážně, nebáli se chybovat a neustále útočit. Na druhou stranu nám v prvním utkání chyběla rychlost a taková přirozená dravost. V druhém už to bylo lepší. Herní projev byl ale zhruba takový, jaký jsme chtěli ukázat. Můžeme být spokojeni, ale ne uspokojeni. Důležité utkání nás ještě čekají a já věřím, že náš tým je hladový! Díky kluci a těším se příště!“

Jakub Jung
trenér starších žáků