Z Chomutova bez bodu

K poslednímu kolu základní části vyjeli Štíři na palubovku Chomutova. Jihočeši již měli zajištěnou účast v play-off, tak si trenér mohl dovolit nechat klíčové hráče doma a vyzkoušet širší kádr sestavy.

Florbal Chomutov – FBC Štíři ČB 16:4 (4:1, 8:0, 4:3)
Úvod utkání začali oba týmy aktivně, k vidění bylo několik šancí na obou polovinách hřiště.  V 9. minutě dostali domácí hráči výhodu v podobě přesilové hry. Na využití jim stačilo pouhých 20 vteřin. Netrvalo dlouho a ruka rozhodčích znovu vylétla vzhůru, opět po zákroku hostí. Chomutovští rychle využili výhodu a zvýšili na 2:0. Ani Jihočeši, ale nezůstali pozadu a vytvořili si několik příležitostí. Bohužel většina pokusů letěla mimo tři tyče nebo přímo do nich. Přesně v 11. minutě tečoval střelu Gucka Drobiš a Štíři se dostali na rozdíl jediné branky. Do konce první části stihli domácí přidat ještě dvě branky a do šaten se šlo za stavu 4:1.
Druhá třetina bylo ze strany Štírů hrůzostrašná. Domácích bylo plné hřiště a nezkušený tým Štírů si s tím nedokázal poradit. Za Křepelkova záda dostali domácí osm střel a po druhé třetině tedy svítilo na skóre 12:1.
Ve 4. minutě poslední části vstřelili domácí další branku. Poté se míčku chopil Procházka a po dvou skvělých akcích korigoval skóre na 13:3. Domácí přidali ještě tři branky a pohodlně kráčeli pro třetí příčku tabulky. V 57. minutě ještě upravil skóre Štěpka.

Komentář trenéra hostí Lukáše Malého: „Dnes jsme zkušené hráče nechali doma, i tak se ukázalo, že nám forma trošku odešla. Těšit nás můžou výkony juniorů a fakt, že nejproduktivnější hráč soupeře v dnešním utkání je náš odchovanec. Těšíme se a v play-off budeme bojovat.“


Do play-off si Štíry vybral FBŠ Hummel Hattrick Brno, který oba vzájemné zápasy v základní části ovládl. 
Série startuje na půdě Brna tuto sobotu od 19:00 a neděli od 15:00. Historicky první prvoligové play-off se v Českých Budějovicích bude hrát v sobotu 9.3. Čtvrtý zápas případně o den později.



Foto: FB Florbalu Chomutov