Juniorky z Prahy se 6 body

V prvním zápase nastoupily Štírky proti vedoucímu týmu ligy Panthers Praha. Úkolem do prvního zápasu bylo hrát ze zabezpečené obrany a rychlými kombinacemi se dostat do útoku. Hned při prvním střídání se střelecky probudila Terka Kubešová a po asistenci Gabči Plánské dala ve druhé minutě svůj první gól za juniorky 1:0. Celou první třetinu byly budějovické hráčky lepším týmem na hřišti, soupeřky měly minimum šancí, ale opět slabá koncovka znamenala, že po první třetině to bylo stále 1:0.

Do druhé třetiny vstoupily Štírky opět pravou nohou a ve třetí minutě střelou z dálky, po individuální akci, překonala brankářku Panthers Lucka Bicková 2:0. Vedení o dva góly Štírky ukolébalo a polevily v aktivitě. Soupeřky z Prahy sevřely Štírky opakovaně do svých drápů u branky, ale proti byla vždy výborně chytající Verča Šedivá. Ve 27. minutě se už ale Pantherky u Štírské brány prosadily a druhá třetina skončila za stavu 2:1 pro Štírky.

Do třetí třetiny vstoupily Štírky obdrženým gólem hned v první minutě 2:2. Výbornou individuální akcí zakončenou gólem v 35. minutě se předvedla Nikča Fuková, poté se po nahrávkách od Denisy Řehořové trefila opět 2x Terka Kubešová, která zakončila zápas hattrickem. V 60. minutě svítilo na světelné tabuli 5:2 pro Štírky.

Do druhého zápasu nastoupily Štírky prosti poslednímu týmu tabulky Rakovníku. Opět se potvrdilo, že proti slabším soupeřům hra juniorek není ideální. Od začátku zápasu přizpůsobily holky hru soupeři a hrál se ospalý neatraktivní florbal. V první třetině se nejprve trefila v 3. minutě po individuální akci Terka Tröschelová a poté svoji první trefu za juniorky umístila do brány Denisa Řehořová po nahrávce od Nikoly Fukové 2:0.

V druhé třetině začaly  Štírky dvěma oslabeními. Jako první byla vyloučena Áďa Rebenhauptová za sekání a během minuty byla vyloučena Terka Tröschelová za blokování hokejky. Štírku hru 5 na 3 neubránily a 10 vteřin před koncem oslabení dostaly gól. Poté se ještě v oslabení po krásné individuální akci trefila Lucka Bicková 3:1. Dvě minuty před koncem druhé třetiny se po ojedinělé akci trefily opět hráčky Rakovníku 3:2.

Do třetí třetiny vstoupily Štírky opět gólově, zafungovala již po několikáté kombinace mezi dorostenkami a Terka Kubešová vstřelila na dnešním turnaji 4 gól po asistenci Nikči Fukové 4:2. V 35. minutě hrály juniorky opět oslabení po sekání Terky Procházkové, které bez problémů ubránily. V 42. minutě se trefila znovu Lucka Bicková po asistenci Ádi Rebenhauptové 5:2. V 43. minutě utkání se rozhodl Rakovník pro hru bez brankáře a Lucka Bicková trefila po individuální akci prázdnou branku soupeře 6:2, bohužel tato branka i přesto, že byla rozhodčími uznána se nějakým záhadným způsobem nedostala do zápisu.

Nejužitečnější hráčkou, která obdržela „Zlatého bludišťáka“ se pro tento turnaj stala gólmanka Veronika Šedivá, která odchytala výborné dva zápasy a byla velkou oporou.

komentář trenérky Elišky Tibitanclové:
„Tento turnaj nám ukázal, že když jedeme v plné sestavě, jsme schopné porážet i týmy na vrcholu tabulky. Naše hra i přes dvě vítězství nebyla ideální, měly jsme problém s důrazem v soubojích a přechodem do útoku, ale to jsme si s holkama vyříkaly v šatně. Velkou pochvalu si za tento turnaj zaslouží Terka Kubešová, která se střelecky probudila ve správný čas a společně s Luckou Bickovou a Veronikou Šedivou patřily k oporám v obou zápasech.“