Zlatý double elévů

O uplynulém víkendu se mimo A-týmu mužů do akce zapojily i všechny tři týmy elévů. Dva týmy hrály v sobotu 12. 1. 2019 na domácí půdě sportovní haly ve Stromovce a jeden tým v neděli 13. 1. 2019 cestoval do Strakonic. Po vánočních svátcích to byl dobrý test pro hráče i trenéry, aby si ověřili, kdo jak výrazně o svátcích porušil životosprávu. Nutno podotknout, že hráči kategorie elévů příjemně překvapili a na obou turnajích odvedli velmi solidní výkon.

„Modří Krabi“ a „Žlutí Raci“ se na domácí palubovce utkali s hráči Malont, Dačic, a dvěma družstvy Milevska. A představení to bylo hodně povedené. Hráči podpořeni výbornými výkony gólmanů Kuby Krajánka a Jirky Kratochvíla se nebojácně vrhli do všech soubojů a diváci i trenéři mohli být opravdu spokojeni.

„Modří Krabi“ pod vedením Romany Novákové a Dana Placera nepoznali během turnaje hořkost porážky a zaslouženě brali na turnaji první místo. Krabům se dařilo proměňovat své vytvořené šance, a pro diváky byly některé góly opravdovým bonbónkem, jako například nechytatelný bekhend snipera Tomáše „Sochy“ Sochackého. Hráčům také nechyběl patřičný pohyb, ať už s míčkem na hokejce, tak i bez míčku, bez kterého se dnešní florbal neobejde.

„Žlutí Raci“ i přes nováčky v sestavě předvedli také hodně povedený výkon. Po skalpu Malont a týmu Milevska hráli „Raci“ v posledním neskutečně dramatickém utkání o umístění na bedně. Nakonec jeden gól rozhodl o tom, že tým vedený trenérem Petrem Zubem obsadil nepopulární čtvrté místo, ale za předvedené výkony a bojovnost zaslouží hráči velkou pochvalu.

Třetí místo tedy bral tým Dačic, a druzí skončili hráči Milevska. Je třeba poděkovat divákům za podporu, pochválit rozhodčí za kvalitní výkon a pořadatele za hladký průběh turnaje.

V neděli ráno vyrazili „Zelení Humři“ do Strakonic, aby zde změřili síly s domácími hráči, dále pak s hráči Blatné, Písku a dvěma týmy z města Tábor. „Humři“ pod trenérským vedením Dana Placera a nové trenérské posile v řadách elévů Josefa Švédy neponechali nic náhodě a od prvního zápasu předváděli fyzicky pohybově náročný florbal, který přinesl své ovoce. Naši „ Green Boys“ turnaj bez ztráty kytičky vyhráli, kdy nejvyrovnanějším soupeřem byli našim hráčům jiní zelení a to hráči týmu Tábor alias „Zelené Mamby“. Nakonec i v tomto utkání se ukázala kvalita a síla týmu, a když se k tomu přidal po celý turnaj spolehlivý výkon gólmana Lukyho Kandla, bylo z toho zcela po právu zasloužené první místo. Opět je třeba poděkovat pořadatelům, rozhodčímu a zejména divákům za příjemně strávené nedělní dopoledne.

Komentář trenéra Dana Placera: „Nemohu býti nespokojen. Všechny tři týmy předvedly moc pěkný výkon, hráči se opravdu snažili plnit trenérské pokyny a musím poděkovat i třem kapitánům mužstev, jmenovitě Šimonovi Tinavskému, Šimonovi Švédovi a Filipovi Lefanovi, že svým přístupem dovedli své spoluhráče k pěknému umístění a přitom vše v rámci fair-play. Díky kluci, opravdu mne to hodně bavilo a diváky doufám také. Nesmíme, ale usnout na vavřínech a musíme všichni dál poctivě pracovat v tréninkovém procesu.“

Sestavy týmů:
Modří Krabi: (GK) Krajánek, hráči: Tinavský, Žák, Metelka, Novák, Sochacký, Juriga, Kopecký
Žlutí Raci: (GK) Kratochvíl, hráči: Lefan, Velíšek, Slípka, Němec, Babický, Kalina, Svoboda P.
Zelení Humři: (GK) Kandl, hráči: Capl, Švéda, Strnad, Tomáš, Fišer, Vaněk, Fryč