Malmö Open, 3. den: Maraton

Čtyři zápasy v základní skupině naordinovali organizátoři Malmö Open Štírům na sobotní den. Bylo to nejvíc ze všech týmů, ale Štíři se mohou alespoň rovnou soustředit na nedělní bitvy v play-off.

Štíři – IKSU Rullstolsinnebandy Umeå 8:1
Budíček v 6:30, v 7:00 snídaně a v 8:00 už být v hale. To byl ranní plán vozmenů, neboť v 9:00 začínal první zápas ve skupině. Na start turnaje to byl přijatelný soupeř, a to se potvrdilo. Švédský celek nekladl příliš velký odpor a Štíři byli v permanentním tlaku. První poločas (hraje se 2×12 minut čistý čas) skončil jen 3:1, ale to bylo hlavně nemohoucností Štírů v zakončení a laxností v obraně. Ve druhé půli se naplno projevila převaha Štírů.

Štíři – GRIF INVALIDOS 1:0
Ve druhém duelu čekal na Štíry švédský tým z města Kungsbacka (u Göteborgu). Fyzicky náročné utkání Štíři zvládli těsným rozdílem. Vítězný gól dal v 9. minutě Zbyněk Sýkora, když za záda obrovitého brankáře dorazil střelu Tomáše Davida, která se odrazila od zadního mantinelu. Jiří Němec byl v brance Štírů bezchybný.

Štíři – Suisse 6:1
První odpolední zápas svedli Štíři proti Švýcarům. Rychlé vedení 2:0 dodalo Štírům klid na hokejky, ti prostřídali celý kádr, dobře kombinovali i bránili a bez větších obtíží si došli pro třetí výhru v řadě.

Štíři – Nacka 2:2
Poslední zápas dne svedl proti sobě největší favority turnaje. Švédi vstoupili do utkání lépe a zatlačili Štíry na jejich polovinu. Jihočeši odolávali tlaku, a když se jim snad podruhé podařilo dostat na soupeřovu polovinu, Adam Šimonek se propracoval ke střele a poslal je do vedení. O chvíli později měli Štíři výhodu standardní situace – Tomáš David našel u levé tyčky Zbyňka Sýkoru, který bekendem zavěsil podruhé. Tak skončil i poločas. Švédi byli zaskočení a nervózní, ale po přestávce tlačili dál, zatímco Štíři se soustředili na obranu. Ta bohužel tři minuty před koncem povolila. A o minutu později později se při skrumáži před brankou dokutálel míček za záda Jirky Němce podruhé. Oba týmy se tak rozešly smírně.

O vítězi základní skupiny rozhodne zřejmě skóre. Tým Nacka čeká v neděli ráno zápas se Švýcary a pokud vyhrají o pět a více gólů, půjdou do semifinále z prvního místa.

Mužem sobotního maratonu vyhlašujeme Lukáše Trupla, který ve čtyřech utkáních zaznamenal osm kanadských bodů (4+4) a v základní sestavě využívá příležitosti za absentujícího Františka Šindeláře.