Mladší žáci na vítězné vlně

Mladší žáci doposud nepoznali v letošním ročníku Jihočeské ligy hořkost porážky. Turnajové prvenství si přivážejí i z 2. kola, které se za účasti týnských Býků, Centropenu Dačice a domácího Slovanu Red, hrálo 2. 11. v Jindřichově Hradci.

Do prvního zápasu s Býky jsme vinou zpoždění při odjezdu naskočili rovnou z autobusu a dvakrát jsme museli dotahovat dvoubrankové vedení soupeře. Na začátku druhé půle jsme vydřeli vedení 6:4, které nás ovšem ukolébalo, čehož Býci dokázali využít a nabučeli nám do ohrady tři telátka. V dramatické koncovce se nám už podařilo pouze srovnat na konečných 7:7.

I v našem druhém utkání proti Slovanu se vedení přelévalo ze strany na stranu. Tentokrát jsme si ovšem vedení 6:4, vybojované v závěru zápasu, již udrželi.

V závěrečném zápase proti Centropenu jsme se vzhledem k vývoji turnaje utkali o první místo. Hra nahoru a dolu nám sice rychle vynesla tříbrankové vedení, ale musíme sportovně uznat, že nás v této fázi soupeř přehrával. Nebýt magických zákroků, v tomto zápase chytajícího Filipa Nováka, tak by se nikdo nemohl divit, kdybychom o přestávce namísto vedení 3:1 prohrávali 3:5. Do druhé půle jsme ovšem nastoupili s mnohem disciplinovanější obranou a bez toho, abychom soupeře pouštěli do větších šancí, jsme postupně navyšovali vedení až na 7:1. Soupeř v závěru ještě korigoval, ale konečný stav 7:2 pouze potvrdil naše turnajové prvenství.

Více než samotné vítězství nás ovšem těší, že jsme ho dosáhli po pohledném, bojovném a kolektivním výkonu.  Kluci působili sehraným dojmem, kde i ti nejzkušenější ochotně nahrávali do šancí „zelenáčům“ ačkoliv mohli sami branku soupeře ohrozit,“ poznamenal trenér Jiří Dědič.

A tak jedinou kaňkou na jinak vydařeném nedělním dopoledni byl fakt, že v bufetu neprodávali párek v rohlíku. Prostě pro mlže turnaj bez pikadoru, to je jako slon bez chobotu…

Sestava: Capl – Zeman, Veselý, Drobiš,Tinavský, Novák, Přech, Smrž, Perina, Větrovec, Mík, Severin, Šmíd, Hromádko, Šimek

Napsat komentář