Ženy v domácích utkáních zářily

V sobotu 1. 11. 2014 odehrály ve sportovní hale v Českých Budějovicích dvě utkání naše ženy.  A předvedly se ve vší parádě. Nejprve přestřílely Dačice 11:1 a pak si poradily s rezervou Jihlavy 5:0. V tabulce 2. ligy žen se tak dostaly na průběžné 1. místo, ovšem druhá SK Jihlava A má dva zápasy k dobru.

TJ Centropen Dačice – FBC Štíři České Budějovice 1:11

Výsledek vypadá jednoznačně, zápas ovšem až tak jednoznačný nebyl. Jihočeškám trvalo celou první třetinu, než se probraly z podzimní melancholie a jen díky dobře postaveným tyčkám brankářky Bartoníčkové a nepřesné střelbě soupeřek zůstal stav až do 13. minuty bez branek. První, kdo se dostal do tempa, byla Zahradníková, a tak se do druhé třetiny šlo za stavu 1:0 pro Štírky. Ve druhé třetině se prosadila znovu Zahradníková, následovala ji Lada Janošťáková a Moricová. Stav 4:0 pro budějovické florbalistky vypadal slibně, ve třetí třetině však Štírky nepolevily. Naopak nasázely soupeřkám dalších sedm branek. Janošťáková L. zkompletovala hattrick a Zahradníková s 5 vstřelenými góly útočila během jednoho utkání dokonce na druhý. Gól soupeřek v poslední minutě utkání pokazil čisté konto brankářce Bartoníčkové, radost z vítězství však Štírkám kazil více fakt, že v utkání si poranila koleno jejich kanonýrka Veronika Jedličková, pro kterou si přijela záchranná služba, a florbal si nějakou dobu nezahraje.

FBC Štíři České Budějovice – SK Jihlava B 5:0

Druhé utkání také nebylo vůbec jednoduché. Florbalistky z Vysočiny hrály tvrdě a některým Štírkám zůstane památka na tento zápas na těle ještě několik dní. Hra byla ale vcelku vyrovnaná. Oběma brankářkám se dlouho dařilo držet čisté konto a na chybu jedné z nich se tak čekalo až téměř do závěru druhé třetiny. A nebyla to chyba jedna. Během 30 vteřin chybovala dvakrát gólmanka Jihlavy, když jí překonalo štírské duo z obrany Zahradníková a poté i juniorka Trendová. Vedení si ve třetí třetině budějovické hráčky nenechaly vzít a naopak postupně další branky přidaly Zadinová, Polívková a Tibitanclová. Stav 5:0, který se zářil na světelné tabuli na konci utkání, tak znamenal pro Štírky další tři cenné body v tabulce.

Další dvě utkání své soutěže odehrají Štírky 30. 11. 2014 v Týně nad Vltavou. Soupeřkami jim budou florbalistky Jindřichova Hradce a Písku. Věřme, že i z tohoto turnaje se budou budějovické Štírky vracet s dvěma výhrami a 6 body v tabulce.

Sestava: Bartoníčková, Lacinová – Pohlová, Trendová, Zahradníková, Linhartová – Jedličková, Janošťáková L., Zadinová, Janošťáková P., Strumínská, Tichá, Moricová, Polívková, Tibitanclová, Šrámková.

Napsat komentář