Mladší žáci o skóre druzí

Ať už okolo Hradce v malé zahrádce roste cokoliv, tak my to asi nezjistíme, protože tam jsme vždycky druzí. V neděli 29. 11. jsme stejně jako před dvěma týdny zkřížili florbalky se dvěma jindřichohradeckými týmy a Centropenem Dačice. Po jedné remíze a dvou výhrách jsme brali už potřetí v této sezóně druhé místo.

Do turnaje jsme šli s jediným cílem – doba vlády hradeckých Reds dnes skončí. Po úvodním oťukávání s tímto doposud suverénním soupeřem přišla akce, která by zvedla ze sedaček i extraligové diváky. Tom Drobiš našel křížnou, střílenou přihrávkou přes celou soupeřovu polovinu Filipa Nováka, který se do ní zázračně, z první golfákem trefil a zavěsil pod víko. Branka červenými viditelně otřásla, takže do poločasu lovili míček ze své sítě ještě jednou. Bohužel přestávka více pomohla domácím a po třech minutách druhé půle bylo srovnáno. A protože i na další branku Štírů našel soupeř rychlou odpověď a gól nepřinesly ani dvě infarktové situace na obou stranách v posledních 30 sekundách, tak zápas skončil spravedlivou remízou 3:3. Hráči obou týmů předvedli skvělý výkon s maximálním nasazením a všichni trenéři byli zralí na nouzovou dávku místního tuzemáku.

Do druhého utkání proti Blues jsme nastoupili razantně a v prvních střídáních zasypávali branku soupeře lavinou střel. Pak však přišel útlum. Jakoby se hráči přizpůsobili pomalejšímu tempu a nabyli dojmu, že převahu si udrží i bez pohybu a že s pár kiksy v obraně se gólman vypořádá. Výsledkem bylo hubené, poločasové vedení 2:1. Po přestávkové masáži se ale na hřiště vrátilo jiné mužstvo a se zlepšeným výkonem dokráčelo k vítězství 7:1.

Poslední zápas jsme spolehlivě kontrolovali po celou dobu a bez větších problémů porazili Dačice 9:1.

Hlavním pozitivem tohoto turnaje je rozhodně výkon a výsledek z prvního utkání. Musíme si však objektivně přiznat, že i přes jednoznačné výsledky ve dvou dalších zápasech se nám herně lépe dařilo na minulém turnaji. Tentokrát jsme nakupili především v rozehrávce více chyb, mnoho z nich nevynucených, a nebýt výkonu brankáře, tak by naše vítězství rozhodně nebyla tak jasná. Nicméně budiž nám to ponaučením do dalších klání.

Sestava: Hanousek – Drobiš, Koupal, Novák – Dědič, Severin, Větrovec – Matys, Kříž, Novotný – Škarda, Hůrka, Jurčík – Ryba, Šindelář, Kadlec.

Napsat komentář