Mladší žáci ovládli turnaj v Českém Krumlově

První zápas na turnaji proti domácí mužstvu nezačal vůbec dobře. Nebyly odehrány ještě ani dvě minuty a z první střely na branku prohráváme 0:1. Od této chvíle zcela přebíráme aktivitu, míček máme ve svém držení a zasypáváme soupeře množstvím střel. Bohužel většina z nich je spíše nepřesných nebo na střed branky. Do poločasové pauzy snižujeme na 1:1. I ve druhé půli se hraje zejména v obranném pásmu soupeře, ale brankář Českého Krumlova odolává. S postupem času i soupeř ohrožuje naši branku, ale skóre zůstává beze změny. V poslední minutě zápasu bohužel neproměňujeme několik tutovek, v závěru odvoláváme i brankáře, ale konečný výsledek 1:1 se již nemění. Kluci však předvedli trvalý tlak a až na pár chvil byl po celý zápas míček v našem držení. Výkon to byl velmi dobrý.
Ve druhém zápase nás čeká mužstvo z Písku. Od prvních minut aktivně napadáme rozehrávku soupeře a brzy vedeme 1:0. Písecké mužstvo záhy srovnává na 1:1 (i tentokrát to byla první střela soupeře na branku), ale naši kluci hrají výborně a do poločasu si bereme vedení zpět, 2:1. I ve druhé půli se hraje výborný florbal, je vidět mnoho krásných kombinací, brankáři na obou stranách ukazují, co umí, ale naše mužstvo zvyšuje na 3:1. Ohromná radost, hlasivky diváků ženou naše kluky vpřed, atmosféra v hale je plná očekávání. Písek bere time out, do konce zápasu zbývají 4 minuty. Záhy snižují na 3:2, ale kluci neskutečně makají a nevypouštějí ani jednu vteřinu na hřišti. Odhodlání poprvé v sezoně porazit Písek je neskutečné. Přichází velká obětavost všech, blokují střely, zodpovědně pokrývají své prostory a i brankář má dnes svůj den, protože branku zamyká. Dvě minuty před koncem zvyšujeme na 4:2 a zápas dohráváme v poklidu s míčkem na svých holích.
Výborný výkon a výsledek, který potěšil hráče i rodiče v hale. Za obrovského aplausu ve stoje odcházejí hráči z hřiště.
Třetí zápas hrajeme proti Strakonicím. Od prvních minut přebíráme iniciativu v zápase a diktujeme styl i tempo hry. Soupeře mačkáme, opět se hraje výborný florbal. Ojedinělý únik a prohráváme 0:1. Nevěšíme hlavy a stále kombinujeme, nastřelujeme dvě tyčky a nakonec i srovnáváme na 1:1. Ve druhém poločase brzy zvyšujeme na 2:1, pak 3:1 a brankostroj se zastavuje až na skóre 7:1. Soupeř ještě v závěru snižuje na 7:2, ale máme za sebou pravděpodobně nejpovedenější zápas celé sezony, spolu s předchozím proti Písku, 2 nejpovedenější zápasy.
Nezbývá nic jiného než napsat, že mužstvo hrálo výborně, hře nechyběl pohyb, kombinace i přesné střely. Máme obrovskou podporu diváků, řehtačky zní halou, stejně tak i různé skandování. Atmosféra je skvělá.
Poslední zápas proti Meťáku je podobný. Od první minuty soupeře tlačíme, ale chybějí tomu střely a na hřišti je více soubojů než florbalu. V poločase vedeme 1:0. Ve druhém poločase postupně navyšujeme vedení na 3:0, ale i soupeř se nevzdává a vytváří si příležitosti pro korekci stavu. Jednu z nich promění a sníží na konečných 3:1.
Celý tým odehrál nejpovedenější turnaj v sezoně, výborný výkon odehráli všichni. Výborný výkon předvedli i diváci v hale a připravili pro kluky na závěr překvapení – 4 velké pizzy, obrovský košík plný limonád a bednu kuřecích řízků s chlebem k tomu, vše hned po skončení posledního zápasu s donáškou až do šatny, ve které propukly oslavy na plno. Děkujeme tak za krásné završení výborného turnaje. Nemůžu však zapomenout ani na velmi dobrý výkon rozhodčích, kterým také
děkujeme.

Výsledky a sestava:
FBC Štíři ČB zelení – Fbc Rytíři Český Krumlov 1:1
FBC Štíři ČB zelení – FbC Písek Černí 4:2
FBC Štíři ČB zelení – Fbc Strakonice 7:2
FBC Štíři ČB zelení – SK Meťák České Budějovice 3:1

Sestava: Ujhelyi, Čaloun – Hruška, Šenkýř, Leština, Plucha, Martínek – Soukup, Nedorost, Metelka,
Požárek, Kukačka – Novotný, Gaman



*Úvodní foto: Floorbal club Písek