Mladší žáci vybojovali druhé místo

Stejně jako v předchozích dvou kolech Jihočeské ligy mladších žáků svedla naše florbalová pěchota bitvu o první místo s celkem Dačic. Turnaje, hraného v Bernarticích 30. 11., se dále zúčastnily celky Českého Krumlova a JokerZ.

V prvním utkání jsme nastoupili proti JokerZ a po celou dobu jsme bez větších problémů kontrolovali tříbrankový náskok z úvodu zápasu. Ukazatel skóre se zastavil na výsledku 7:3.

Výkon našeho mužstva v turnaji gradoval na začátku druhé půle zápasu proti Č.Krumlovu, kdy se kluci dopracovali až k vedení 6:1. V těchto chvílích nechyběl v koncertu štířího bandu žádný nástroj. Pohyb, nápaditá kombinace, napadání, důsledné bránění – to vše tam bylo. Jak už to však za takového stavu u našeho orchestru bývá, muzikanti zahřáli nástroje tak intenzivně, až jim shořely noty. Krumlovští vycítili šanci a pouze obětavé zákroky některých našich hráčů a přesná časomíra jim zabránily ve vyrovnání. Konečný stav 6:5.

V závěrečném klání s Dačicemi jsme nedokázali přetavit množství šancí do rozhodujícího náskoku tak, jak se nám to dařilo v předchozích zápasech s tímto soupeřem.  Centropen po celé utkání trpělivě srovnával naše jednobranková vedení, a protože nás předčil svou produktivitou, tak se mu nakonec podařilo zápas otočit a uštědřit nám v letošním devátém ligovém zápase první porážku – 5:4.

Druhého místo je super, ale mnohem více nás těší herní projev, nadšení a radost, s kterou naši hráči florbal hrají a kterou rozdávají při svých zápasech.

Po turnaji jako obvykle hlasovali kluci o nejužitečnějšího hráče. Držitelem trofeje (sportovní láhve Isoline) se po předchozích vítězích (Zeman, Capl, Veselý, Novák) stal tentokrát Lukáš Tinavský. Tímto také děkujeme p. Rumovníkovi z Třebotovic, který nám tyto láhve daroval.

Při odjezdu z Bernartic jsme si všimli, že už se do svých domovů začali rozcházet dobrovolní hasiči a místní domobrana, jejichž planý poplach (…a také ohluchnutí diváků ve školní tělocvičně) zapříčil krumlovský fanoušek svým neúnavným bušením do mega bubnu J.

Sestava: Capl – Zeman, Veselý, Drobiš – Tinavský, Novák, Wittner – Dědič, Štědronský, Větrovec – Mík, Krejčí, Marek – Šmíd, Severin, Fyrbach

Napsat komentář