Mladší žáci vydestilovali v J.Hradci zlato a bronz

Venku zamlženo, v minibusech „přemlženo“. Tolik podobnost mezi počasím 22.1. a naší cestou na první ligový turnaj mlžů v letošním roce. Jinak ovšem ponuré a mrazivé, nedělní ráno kontrastovalo s bujarým veselím mlžů v dopravních prostředcích. A obzvláště cestou zpět jsme my, nálezy z minulého století, nemohli nijak protestovat. Tým zelených na turnaji po třech vítězstvích triumfoval a Modří si jedním vítězstvím po dvou porážkách vybojovali bronz.

První dva zápasy Zelených proti domácímu Slovanu a našim modřinám měly stejný scénář i výsledek. Soupeři s nimi dokázali držet krok pouze v první půli a odešli shodně poraženi v poměru 1:8.

Modří poté nastoupli proti Centropenu Dačice. Bohužel kvůli chvilkové nevolnosti se nám rozpadla jinak excelentní první lajna a přeházená sestava nedokázala aktivnímu pohybu soupeře čelit. Ačkoliv čarovník Vojta Šrámek předváděl možné i nemožné, tak jednoznačné porážce 2:12 zabránit nemohl.

Utkání o první místo mezi zelenáči a Centropen nabídlo atraktivní a napínavou podívanou. Jedno bylo jasné dopředu – dáme jim devět gólů, protože v téhle sezóně jim vždycky dáváme devět gólů. Otázkou bylo kolik jich dostaneme. Zápas se lámal na začátku druhé půle, do které jsme si přinesli vedení 2:1. Dačkám se ale podařilo srovnat do stavu 3:3 a dostat nás pod zhruba 30 vteřinovou salvu střel. Když už jsme mleli z posledního, podařil se nám break 2 na 1, z kterého, tento víkend mimořádně střelecky disponovaný, Páťa Matys nekompromisním golfákem zavěsil. Brzy poté jsme zvýšili na 5:3 a ukončili tím dačické obléhání štírské pevnosti. Ve zbytku utkání už jsme pouze udržovali svůj náskok až do konečného skóre 9:7.

Modráčci bojovali o třetí místo s domácím týmem. Ten byl posílen nejen překvapivou remízou s Dačicemi, ale také o několik hráčů mužstva pětkového florbalu. Ovšem i indispozice v naší blue line pominula, druhá a třetí formace také zapla a tak vedení 1:0 bylo jediné, které jsme hradeckým dopřáli. První řada si vytvářela jednu šanci za druhou a zejména Kuba Šustera Kája Uhlíř naklepali střelami gólmana soupeře jak telecí řízek. Nakonec však jednička smůlu protrhla a premiérovými zásahy se přidali i hráči druhé a třetí formace, což nás dovedlo k zaslouženému vítězství 6:3.

Kluci nás i sebe tentokrát potěšili nejen výsledky, ale i předvedenou hrou. Oslavné „daby“ létaly vzduchem, protože nic nepotěší více než góly vstřelené po krásných kombinacích celého útoku. Také rychlá analýza zápisu utkání ukázala, že z 19 hráčů v poli pouze dva nebodovali, a to rovněž svědčí o kolektivním pojetí hry. Jako tradičně jsme se mohli opřít o skvělé výkony všech brankářů, za což patří dík jejich starším kolegům, kteří se jim věnují na specializovaných trénincích. Abych pouze nechválil, tak největší nedostatky nadále přetrvávají v přesnosti finální přihrávky a ukvapenosti v zakončení.

V anketě o nejužitečnějšího hráče dostali od svých spoluhráčů nejvíce hlasů zelený Vojta Fišer a modrý Kája Uhlíř.

Sestavy:

Zelení: Brabenec, Ryba–Hůrka,Kříž,Matys–Křivský, Starčevský, Kouba – Fišer, Gajdoš, Kubeš

Modří: Šrámek – Uhlíř, Dvořák L., Šuster – Prouza, Vávra, Bohdanecký – Kaňák, Burda, Liška – Mráz