Elévové brali doma stříbro

V neděli 15.1.2017 jsme se sešli v tradiční sestavě modří a zelení v SH v Českých Budějovicích. Jelikož se termíny sešly šikovně, mohli naše trenérské duo Šibřina Placer rozšířit ostřílení trenérští matadoři Jirka Dědič a Petr Zub. Jako hlavní pořadatelka a koordinátorka se zapojila Petra Cuřínová, které pomáhala Hana Turková a ostatní rodiče.
K výsledkům turnaje je nutno podotknout, že modrému týmu onemocněl Zdenda Bjaček a pár opozdilců dorazilo do haly až v průběhu prvních zápasů.
Mezi tyče modrého týmu se postavil Martin Eliášek, který sice byl v bráně teprve podruhé, ale předváděl parádní zákroky a nebyl rozhodně pro tým brzdou, ale naopak. V řadě zlomových okamžiků zachovával chladnou hlavu a nepolevoval v maximálním soustředění, ani když byl výsledek vysoko ve prospěch soupeře. Ovšem mnozí spoluhráči v poli už Martinovo nadšení nesdíleli. Zbytečně přicházeli o balony, neplnili rady a zadané věci od trenérů a celý tým na hřišti moc nespolupracoval. Abych pouze nekritizoval, našly se i záblesky kombinací a výkonů, které bychom chtěli vidět s ostatními trenéry i rodiči daleko častěji.
Zelený tým měl v bráně Jakuba Čermáka a ten opět prokázal své golmanské kvality a byl týmu oporou při mnohých složitých situacích. Zelený tým již od začátku turnaje jel na plné obrátky a bylo to pořádně znát. Všechny tři lajny předváděly krásný kombinační florbal. I díky svým přesným výhozům si Jakub připsal asistenci, kdy perfektně odhadl a našel příhodné místo pro nahrávku a Vojta Oulehla si dokázal poradit s balonkem a přesnou střelou potvrdil naši výhru v zápase. Ovšem i zelenému týmu se nezadařilo v posledním zápase a díky našim individuálním chybám jsme přišli o první místo na turnaji. Chtěl bych pochválit celý tým za perfektní hru, ale jmenovitě bych chtěl ocenit parádní výkony Vojty Oulehla, který za celý turnaj nastřílel krásných 7 gólů a 2 asistence. Matyho Cuřína za vynikající a předvídavé čtení hry, kdy toho dokázal využít a nasbírat 6 asistencí a 3 góly. A v neposlední řadě i Martina Vašíčka, který sice někdy na hřišti působí nenápadně, ale v každém zápase dokázal soupeře pořádně potrápit a buď skórovat a nebo asistovat na gól.
Martin Eliášek, Vojta Oulehla a Martin Vašíček k nám do pokročilých elévů byly přiřazení oficiálně teprve ani ne před měsíce a na turnaji dokázali, že jsi toto místo naprosto zaslouží. Ovšem to samé bohužel nemohu říct o všech pokročilých elévech. Buď nekázní při trénincích, nebo lhostejností k radám a požadavkům trenéra se zbytečně okrádáme o drahocenný čas a sílu při trénincích a turnajích. Chtěl bych tedy připomenout, že některé hráče si vybíráme ze začínajících a pokud se jejich snažení a kvalita projeví vezmeme si je do pokročilých, ale samozřejmě toto platí i naopak.
Dále bych chtěl apelovat na rodiče, aby se snažili s dětmi vstávat o něco dříve tak, aby nám polovina týmu nespala při prvních minutách na hřišti. Samozřejmě chápu, že někdy to prostě nevyjde a stane se, že ve sledu událostí se něco zanedbá, ale dle mého názoru se toto nejvíce projevuje při startu turnaje.
Děkuji za přečtení tohoto článku a doufám, že z nadcházejících turnajů dokážeme zabrat na plno a přivézt první příčky.
Ludvík Šibřina