Štíři-A mění trenéra! Povede je Lukáš Malý

2017-01-23 Malý Kotoun

Šest porážek z posledních sedmi zápasů, propad z první příčky na osmou. Černá série mužů v Národní lize má už svou „oběť“ – u týmu končí trenér Jiří Kratochvíl! „Rozhodl jsem se odstoupit už po domácí porážce 4:9 s Královým Dvorem. Ten zápas jsme vůbec nezvládli, mužstvo hrálo bez náboje. Věřím, že nový trenér dodá týmu potřebný impuls, aby se vzchopilo před rozhodující fází sezony,“ uvedl Kratochvíl, který A-tým vedl třetí sezonu po sobě. Samozřejmě nadále zůstává prezidentem klubu. „Budu trenérsky pomáhat u juniorů a dorostenců, a také budu mít více času věnovat se klubu jako celku,“ doplnil Jiří Kratochvíl.
Nový trenér A-týmu byl mužstvu představen v pondělí. Hlavním koučem bude Lukáš Malý a asistentem se stal Karel Kotoun. „Lukáš Malý je zkušený hráč a trenér, ví, co tým potřebuje, a myslím, že pro něj nebude problém zvládnotu roli hrajícího trenéra. Zároveň jsme se domluvili na spolupráci s naším bývalým brankářem Karlem Kotounem, který pomůže na střídačce zejména při zápasech,“ řekl prezident klubu.
„Chtěl bych hráče vytrhnout z rutiny, trochu změnit tréninky. A když na střídačce uvidí jiný obličej, může to pro ně být nový impuls,“ řekl Karel Kotoun, pro kterého to bude první trenérské angažmá. Na druhou stranu má jako hráč zkušenosti z extraligy a byl i při postupu Štírů do 1. ligy.
Jiří Kratochvíl doufá, že nový trenérský tandem mužstvo pozvedne. „Předsezonní cíl byl účast ve finále. Věřím, že noví trenéři přemýšlejí podobně, i když mají situaci těžkou. Tým teď čeká derby ve Strakonicích, doufám, že ho zvládne a odrazí se zase k lepším výkonům,“ doplnil.